Ingezonden persbericht

www.stadshartamstelveen.nl

Stadsplein Amstelveen ontvangt Japanse sumoworstelaars

Een demonstratie van de wereldberoemde sumoworstelaars, 's werelds langste sushi bar, een judo-clinic onder leiding van kampioen Dennis van der Geest, een show van 'the Mask': dit is een greep uit de belangrijkste programmaonderdelen van het Japan Festival dat op 6 en 7 juni op het Stadsplein wordt gehouden. Het festival start zaterdag om 12.00 uur met een spectaculaire drumact. Verder staan er op het programma een Nintedo-Wii toernooi, Karaoke wedstrijden, verschillende optredens en acts van onder andere het Nike demoteam, een NIKON tent met bijzondere microscopen, origami workshops, en demonstraties van Japanse vechtsporten. Een deel van de festivalopbrengsten gaat naar VUmc Onderzoek naar Kinderkanker (VONK).

De Stichting AMIE (Amstelveense Internationale Evenementen) is de organisator van het Japan Festival. Aanleiding voor de themakeuze is de 400ste verjaardag van de zakelijke
betrekkingen die Nederland en Japan dit jaar herdenken. AMIE organiseert ieder jaar een terugkerend festival op het Stadsplein met een wisselend thema.
Het bezoek van een twintigtal sumoworstelaars aan het festival op zondagmiddag is uniek voor Nederland. Stichting AMIE is trots dat zij in samenwerking met de Japanse KvK de
absolute top van de Japanse sumoworstelaars naar Amstelveen heeft kunnen halen. Zij zullen een demonstratie geven en beschikbaar zijn voor een fotosessie met kinderen.
Onder twee grote ronde overkappingen, 'perfect skies' genoemd, vinden verder op het Stadshart diverse activiteiten plaats. Op de langste sushi bar van de wereld zal zondag een poging gedaan worden om de langste 'sushi roll' van Europa te maken.
Het volledige programma van het tweedaagse festival is binnenkort te vinden op www.amstelveen.nl en op www.stadshartamstelveen.nl.
Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door de bijdrage van sponsors uit het lokale bedrijfsleven en de gemeente Amstelveen. Ook de horeca rond het Stadshart, de culturele instellingen en de Bijenkorf verlenen medewerking of organiseren aparte voorstellingen of optredens.

TOELICHTING STICHTING AMIE

Wat is Stichting AMIE?
AMIE (Amstelveen Internationale Evenementen) is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Amstelveen en het bedrijfsleven. De activiteiten van AMIE zijn ondergebracht in een stichting, met (founding) sponsors uit het Amstelveens bedrijfsleven. De Stichting kent een bestuur, waarin de Founding sponsors zijn vertegenwoordigd.
De doelstellingen van AMIE
De Stichting AMIE heeft als doelstelling evenementen te organiseren die het internationale karakter van Amstelveen uitdragen. Door dat te doen, draagt AMIE bij aan het positioneren van de stad als een plek waar het goed wonen en werken is. In termen van citymarketing scoort Amstelveen hoog op het gebied van 'quality of life' (groen, ruimte, voorzieningen), internationale bedrijvigheid en veel creatieve dienstverlening. AMIE kan met haar
evenementen de perceptie van deze kernwaarden versterken.
Sponsors

Founding Sponsors

ABN AMRO, Brother, Gemeente Amstelveen, KLM, KPMG, Unibail-Rodamco, de VCP
(winkeliers- en horecavereniging Stadshart) Yakult, en Zwitserleven.

Hoofdsponsors

Voor het Japan Festival dragen ook andere hoofdsponsors financieel bij: Amsterdam
Partners, AON, Canon Europa, Htel, Japanse Kamer van Koophandel en Rabobank.