Politie Brabant-Noord

Snelheids- en alcoholcontroles in Noord-Brabant, 5 april 2009

Regio, 05-04-2009

Drunen/ Heusden-Vrijdagmiddag tussen 14.30 en 17.30 heeft de politie een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Spoorlaan. Er werden 24 bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen, van twee snelheidsduivels werd het rijbewijs ingevorderd. Een 35-jarige man uit Waalwijk, beginnend bestuurder, reed 103 km/uur, terwijl 50 km/uur toegestaan is. Een 30-jarige motorrijder uit Drunen reed daar 132 km/uur. Tevens werd één automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Vrijdagavond tussen 20.00 en 21.30 uur werd op de N267 ter hoogte van Heusden eenzelfde controle gehouden. Dit resulteerde in zeven bekeuringen voor te hard rijden, waarbij van één persoon het rijbewijs ingevorderd werd. Deze 42-jarige man uit Krimpen aan de IJssel reed 139 km/ uur, waar 80 km/uur toegestaan was. Tevens werd één automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed en werden er bekeuringen uitgedeeld voor het rijden over een doorgetrokken streep, niet kunnen tonen van het rijbewijs en onnodig met de lichten knipperen. Door de Belastingdienst werd voor 27.658 euro aan openstaande belastingen geïnd en werden vier personen auto's in beslaggenomen en afgevoerd.

Heusden -Vrijdagmiddag is op de D'Oultremontweg van een 17-jarige brommerrijder uit Vlijmen het rijbewijs ingevorderd. De jongeman reed 97 km/uur, terwijl hij slecht 45 km/uur mocht rijden.

Veghel- Op de Udenseweg is zaterdag op zondagnacht tijdens een alcoholcontrole een 37-jarige man uit Veghel aangehouden voor rijden met alcohol op. De man had iets te veel gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Ook op de Hoogstraat werd een 44-jarige man uit Veghel aangehouden voor rijden onder invloed. Ook deze man had iets te veel gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Er werden zo'n 100 bestuurders gecontroleerd.

Veghel -Op de Erpseweg heeft de politie zaterdagmiddag een 41-jarige man uit Milheeze aangehouden. De man reed op zijn motor 130 km/uur, waar 80 km/uur toegestaan is. Het rijbewijs van de man in ingevorderd.

Uden -Bij een controle vrijdagmiddag op de President Kennedylaan werden negen bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/uur.

Haarsteeg -Zaterdagochtend is op de Vergereindsweg een 86-jarige automobilist uit Rosmalen aangehouden. De man viel op door zijn gevaarlijk rijgedrag en zijn rijbewijs werd uit veiligheidsoverwegingen ingevorderd.
Sint Oedenrode -Tijdens een controle zaterdagavond op de Markt werden de volgende bekeuringen uitgedeeld: 13 maal was de fietsverlichting niet in orde, 1 maal openbare dronkenschap, 1 maal wildplassen en 1 maal voor het niet dragen van de autogordel.