Politie Brabant-Noord

Politieberichten horeca Brabant-Noord, 5 april 2009

Regio, 05-04-2009

Los van enkele aanhoudingen voor openbare dronkenschap, kleine vechtpartijtjes en belediging, was het vrij rustig in de horeca. Hieronder de meest opvallende aanhoudingen.

Boxtel- Net na middernacht van vrijdag op zaterdag werd op De Markt een 25-jarige man uit Boxtel aangehouden. De man had de eigenaar van een uitgaansgelegenheid mishandeld, de portier van de betreffende zaak beledigd met discriminerende uitlatingen en een fiets vernield. De man in ingesloten en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Uden- Zaterdag omstreeks 01.00 uur werd een 23-jarige Udenaar aan de Hockeyweg aangehouden. De Udenaar was zichtbaar onder invloed van drugs en gedroeg zich agressief richting een portier, tevens verzette hij zich bij zijn aanhouding. De man in ingesloten en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Uden- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op De Markt een 30-jarige Udenaar aangehouden. De verdachte had nog een boete openstaan en moest nog DNA af laten nemen. Na fouillering op het bureau bleek dat de Udenaar negen snowseals drugs bij zich had. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

's-Hertogenbosch- Op de Parade werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige man uit Vught aangehouden voor het bezit van harddrugs. De man was samen met een vriend een horecagelegenheid uitgezet op verdenking van handel in drugs. De mannen ontkenden dit, maar bij fouillering trof de agent bij de 22-jarige een gebruikershoeveelheid drugs aan. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Schijndel- Vrijdag op zaterdagnacht werd een 21-jarige man uit Schijndel op de Markt aangehouden voor vernieling. Door een verdekt opgestelde motoragent werd de markt in de gaten gehouden, omdat daar de afgelopen weken nogal wat vernielingen waren gepleegd. De 21-jarige man trapte tegen een fiets, waardoor deze omviel en beschadigd raakte. De man had tevens een gripzakje cocaïne bij zich, waarvan hij vrijwillig afstand van deed. Hij kreeg twee proces-verbalen, één voor baldadigheid en één voor alcohol drinken op straat.

Boxmeer- In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige jongen uit Wanrooij op de Burg. Verkuijlstraat aangehouden voor mishandeling van een 15-jarige jongen uit Bergen. De groepen van de twee jongens kregen een woordenwisseling met elkaar en de 17-jarige sloeg de 15-jarige tegen een paal, waardoor deze een snee in zijn bovenlip opliep. De jongen uit Wanrooij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vught -In de nacht van zaterdag op zondag is op het Moleneindplein een 22-jarige man uit Vught aangehouden voor vernieling van een ruit in een eetgelegenheid aan dat plein. De man is ingesloten en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

's-Hertogenbosch -Zaterdag op zondagnacht werd een 27-jarige Schijndelse aangehouden bij het station voor het verlaten van de plaats van een verkeersongeval, zonder haar identiteit kenbaar te maken. Agenten zagen dat de vrouw met haar auto in de Visstraat tegen een paaltje reed en ging er vandoor. Andere agenten konden haar voertuig bij het station stilzetten en de vrouw bekende de botsing. Uit een blaastest bleek dat ze niet gedronken had. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor verhoor.