Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 05-04-2009 o Persberichten district II

DRONKEN VROUW AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 34-jarige automobiliste uit Rotterdam is op 5 april rond 00.25 uur op Banneweg aangehouden. Zij reed zonder verlichting en trok daarmee de aandacht van agenten. De vrouw dermate had veel gedronken dat ze haar rijbewijs kon inleveren. Na verhoor mocht ze weer naar huis.

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
KINDERDIJK Een 24-jarige man uit Sliedrecht is op 5 april op de Conradstraat aangehouden. Hij zou ruzie hebben gehad in een horecagelegenheid in Kinderdijk. Toen een 25-jarige vrouw uit Papendrecht wilde sussen, zou de man haar hebben bedreigd met stuk gereedschap, een zogenaamde schiethamer. De man reed weg, maar werd in Sliedrecht toevallig aan een alcoholcontrole onderworpen. Daar werd hij meteen voor de bedreiging aangehouden.

DRONKEN MANNEN AANGEHOUDEN
GROOT-AMMERS Twee mannen van 24 en 26 jaar uit Groot-Ammers zijn op 5 april rond 04.10 uur aangehouden. Agenten zagen één van hen op de Wilheminastraat bij een woning staan. Toen ze tekst en uitleg wilden vragen, was de man verdwenen, Na een korte zoektocht kwamen twee mannen ter hoogte van de Kerkstraat spontaan uit een voortuin. Ze verklaarden een ruitje van een woning in de Kerkstraat te hebben ingeslagen, omdat ze dachten dat daar Polen of Bulgaren verbleven. Beide mannen waren dronken. Na een nachtje cel zijn de mannen in vrijheid gesteld.

ALCOHOLCONTROLE: ZEVEN AANHOUDINGEN
ABLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN Tijdens alcoholcontroles in Meerkerk, Schelluinen, Gorinchem en Sliedrecht zijn in de nacht van 5 april in totaal zeven aanhoudingen verricht. Drie weggebruikers waren beginnend bestuurder en één van hen kon zijn rijbewijs inleveren. De vier overige alcomobilisten hadden al langer dan vijf jaar hun rijbewijs. Zij hadden teveel gedronken, maar niet zóveel dat zij hun rijbewijzen moesten inleveren. In totaal werden 582 weggebruikers gecontroleerd.

BUITENSPIEGEL VERNIELD: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM De politie zoekt getuigen van de vernieling van een buitenspiegel van een auto. Op 4 april rond 18.30 uur reed de bestuurder van een blauwe Toyota vanuit het Eind de brug op in de richting van de Appeldijk. Hij had voorrang ten opzicht van tegemoetkomend verkeer, maar daar trok een bestuurder van een zwarte Audi zich niet veel van aan: hij reed tegelijkertijd vanuit tegemoetkomende richting dezelfde brug op. De Toyotabestuurder stopte, waarna de Audibestuurder kwaad werd. Deze reed half over het trottoir weg en raakte daarbij de buitenspiegel van de Toyota. Die raakte zwaar beschadigd. De bestuurder van de Audi reed vervolgens weg. De politie zoekt getuigen van het voorval en roept hen op te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar Wijkteam Vijfheerenlanden.