Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland, 5 april 2009

O-695-2009 Verkeersongeval met letsel
In Lewedorp is afgelopen vrijdag rond 23.15 uur een ongeluk gebeurd op de Postweg.
Een 31-jarige man uit Vlissingen reed over de Postweg vanuit de richting Lewedorp. Door onbekende oorzaak is de auto aan de linkerkant van de weg in de berm terechtgekomen. Door een stuurcorrectie is de auto weer de weg overgeschoten en rechts in een sloot beland. Het voertuig sloeg over de kop en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. Toen de politie en ambulance ter plekke waren was de man goed aanspreekbaar. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis met vooralsnog onbekend letsel. De auto is weggesleept en is vermoedelijk total loss.

W-696-2009 Auto gestolen en weer terug
Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur ontdekte een Middelburgse dat haar auto weggenomen was.
Zij had haar auto geparkeerd aan de Buitenhove in haar woonplaats. Zaterdagmiddag ontdekte ze dat de auto weg was. Het toeval wil dat agenten van de Zeeuwse politie juist attent gemaakt waren op het feit dat er in de Platanenstraat in Oost-Souburg een auto stond met open ramen. Zij gingen een kijkje nemen en toen bleek dat de auto afkomstig was van de Buitenhove. De auto is nog niet terug naar de eigenaar, de politie moet nog sporenonderzoek doen aan het voertuig.

O-697-2009 Winkeldief steelt stroopwafels
Een 45-jarige man uit de gemeente Reimerswaal is gistermiddag rond 12.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
In een winkel aan de Hoofdstrangehouden op verdenking van winkeldiefstal.
In een winkel aan de Hoofdstraat in Kapelle had de man twee zakken stroopwafels meegenomen zonder deze te betalen. De stroopwafels hadden een waarde van E 2,58. Nu hij gepkat is voor deze diefstal moet hij heel wat meer geld neertellen, nl. een bedrag van E 150,-. (de opgelegde boete voor deze meneer)

Z-698-2009 Inbrekers betrapt
Naar aanleiding van een melding dat er mannen in een bedrijfspand aan de Eedeweg in Aardenburg zaten zijn agenten van de Zeeuwse politie zaterdagmiddag omstreeks 12.45 uur ter plaatse gegaan.
In het pand troffen de agenten drie personen aan. Zij hadden de toegang geforceerd en waren het pand binnengegaan om stof/textiel weg te nemen. Een schaar en een mesje dat de verdachten bij zich hadden zijn door de politie in beslag genomen. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau en hebben daar verklaringen afgelegd. De verdachten komen allemaal uit België. Een meisje van 15 uit Maldegem en twee mannen uit Adegem van 25 en 20 jaar oud.

O-699-2009 Verdachte van heling aangehouden
Gistermiddag omstreeks 13.45 uur is een 22-jarige Rotterdammer aangehouden in de Piersonstraat in Goes.
De man werd gezocht door de Rotterdamse politie vanwege het feit dat hij vermoedelijk gestolen goederen had geheeld. Rotterdamse agenten hebben de verdachte opgehaald, hij wordt in de regio Rotterdam Rijnmond verder gehoord.