Politie Midden- en West Brabant

Politie pakt twee auto-inbrekers op in Oosterhout

OOSTERHOUT: Naar aanleiding van een auto-inbraak in de Kanonnierstraat arresteerde de politie twee inwoners van Oosterhout (39 en 43). In de woning van de 39-jarige verdachte vond de politie de gestolen
autoradio terug.

Op zaterdagmiddag 4 april werd tussen 16.00 uur en 18.30 uur
ingebroken in een geparkeerde personenauto aan de Vijzel in
Oosterhout. De gedupeerde eigenaar constateerde dat de zijruit uit het portier was ingeslagen. Uit de auto was een handtas en de autoradio gestolen. Getuigen hadden de inbraak gezien en konden een duidelijk signalement van de daders gegeven. Men wist zelfs te vertellen waar een van de verdachten zou wonen. Bij de doorzoeking van het huis van de verdachte vond de politie de gestolen autoradio terug Op basis daarvan zijn de twee mannen gearresteerd. Ze zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Mishandeling na voetbalwedstrijd

KAATSHEUVEL: Na afloop van de voetbalwedstrijd VV Desk - FC Engelen vond een mishandeling plaats. VV Desk won met 4-0. Na de wedstrijd werden twee spelers van Engelen belaagd door spelers/supporters van VV Desk. Beide slachtoffers deden aangifte. Inmiddels is er een verdachte opgepakt.

Het geweld vond plaats toen de Engelen-speler wilden vertrekken vanaf het voetbalterrein aan de Eikendijk in Kaatsheuvel Een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch kreeg onverwacht van achter een klap tegen zijn hoofd. Hij liep daarbij een flinke bult op. Het andere
slachtoffer (17 jaar uit Rosmalen) moest klappen, schoppen en een kopstoot incasseren. Na een knietje in zijn gezicht raakte hij even buiten kennis en werd de ambulancedienst gewaarschuwd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Er was wel sprake van verwondingen in zijn gezicht.
De politie arresteerde naar aanleiding van het geweld een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel. Er worden binnenkort meer aanhoudingen verwacht.

Alcoholcontrole in Waalwijk

WAALWIJK: Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant hield op zaterdag 4 april 2009 tussen 15.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole op de Taxandriaweg.

In totaal moesten 538 bestuurders verplicht meewerken aan een
blaastest, waaruit bleek dat er bij 6 automobilisten alcohol in het spel was. Zij werden gearresteerd en na ademanalyses bleken er twee uiteindelijk boven de wettelijke grens van 220 ug/l uit te komen. Deze bestuurders bliezen uitslagen van 455 en 590 ug/l. Van de
laatstgenoemde bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Beide verdachten kregen een proces-verbaal en een rijverbod. Verder is tegen drie personen proces-verbaal opgemaakt vanwege zelfgetinte autoruiten. De lichtdoorlaatbaarheid van de ruiten kwam daardoor onder de
wettelijke norm te liggen. Andere weggebruikers kunnen daardoor niet anticiperen omdat ze niet in of door de auto kunnen kijken.

Speerpunten waarop de politie extra toezicht houdt zijn: alcohol, snelheid, roodlicht en de draagplicht van autogordels en valhelmen. Die speerpunten zijn natuurlijk niet willekeurig gekozen. Het blijkt namelijk dat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers jaarlijks nog steeds fors daalt. In 1997 kwamen circa 1.200 mensen in Nederland om het leven tengevolge van een verkeersongeval. De afgelopen jaren nam het aantal verkeersdoden steeds verder af tot circa 700 verkeersdoden in 2008.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een derde van deze daling toe te schrijven is aan groeiend gordelgebruik, minder alcoholmisbruik in het verkeer en verbeterd snelheidsgedrag. Reden voor de politie, in het belang van verkeersveiligheid, om te blijven controleren.

Autovernieler aangehouden

TERHEIJDEN: Een 18-jarige knul uit Terheijden vernielde in de nacht van zaterdag 4 april op zondag 5 april spiegels van geparkeerde auto's. Dat deed hij rond 03.15 uur op de Zeggelaan. Een getuige informeerde surveillerende agenten, waarna de verdachte werd
achterhaald en gearresteerd. In het politiebureau bekende hij de vernieling van twee buitenspiegels. Hij zou uit kwaadheid tot zijn daad gekomen zijn. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer