Politie Zuid-Holland-Zuid


* Home

* Zuid-Holland-Zuid

* Dordrecht en Zwijndrechtse Waard


* Nieuws

* Persberichten

* Archief

banner internetaangifte

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Werken bij de politie

5/4 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 05-04-2009 o Persberichten district I

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 36-jarige vrouw met onbekende woon- of verblijfplaats is op 4 april op de Voorstraat aangehouden. Ze had make-upspullen weggenomen en in een geprepareerde tas gestopt. Een personeelslid zag het gebeuren en waarschuwde de beveiliging die de politie belde. De vrouw is al vaker voor winkeldiefstal met de politie in aanraking geweest. Ze is in verzekering gesteld.
DORDRECHT Twee fusten bier waren de buit van een 32-jarige man uit Dordrecht. Hij kwam er niet ver mee, want een personeelslid zag op 4 april dat hij de vaatjes in een rugzak stopte en zonder te betalen langs de kassa liep. De diefstal vond plaats in een supermarkt aan de Hoekenessestraat. De man is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.
DORDRECHT Een 15-jarig meisje uit Dordrecht werd op zaterdagmiddag 4 april betrapt met schoenen en een shirt in haar tas. Ze was samen met een vriendin in een kledingwinkel aan het Statenplein. Zij werd ook aangehouden, maar ze bleek met de diefstal niets te maken te hebben. Het meisje kreeg een Halt-verwijzing.

MEISJE GESLAGEN, JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is op 4 april op de Kloostertuin aangehouden. Hij zou een 15-jarige stadgenote op de Achterhakkers op haar achterhoofd hebben geslagen. Ze fietste op dat moment daar en kwam door de klap ten val. Volgens de verdachte had het meisje geroddeld over hem, wat in een klap ontaardde. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld en de politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSRUZIE LEIDT TOT AANHOUDING
DORDRECHT Een 30-jarige fietser uit Dordrecht is op 4 april op de Spuiweg aangehouden. De man zou in de nabijgelegen tunnel een andere fietser willen inhalen, wat niet ging, omdat het fietspad in de tunnel te smal is. De verdachte kwam bij zijn inhaalpoging naar eigen zeggen ten val en werd boos. Het stapte op zijn fiets en reed de andere fietser, een 53-jarige man uit Dordrecht, achterna. Buiten de tunnel trapte hij tegen het achterwiel van de man die daardoor viel en pijn aan zijn arm opliep. Ook zijn fiets raakte beschadigd. Medewerkers van de afdeling Toezicht waren toevallig in de buurt. Zij ontfermden zich over de man en waarschuwden de politie. Op het bureau bleek dat de verdachte nog voor 850 euro aan vonnissen had openstaan. Nadat een kennis dit bedrag voor de man had betaald, werd hij in vrijheid gesteld.

Politie zoekt getuigen
TAXIBUSCHAUFFEUR MISHANDELD: MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 4 april op de Burgemeester de Raadtsingel een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 53-jarige taxibuschauffeur uit Dordrecht. De chauffeur wilde rond de klok van 20.00 uur richting Papendrecht wegrijden, toen de verdachte plots voor zijn bus opdook. Hij stonk naar alcohol en sprak met dubbele tong Het slachtoffer liet hem binnen en de verdachte meldde hem dat hij naar Dordrecht wilde. De chauffeur meldde hem meermalen dat hij al in Dordrecht was en juist daaruit weg ging rijden, maar dat maakte de man niets uit. De chauffeur besloot daarop zijn dronken klant uit de bus te zetten. Dat ging al met een schermutseling gepaard. Toen de man naar buiten was gewerkt, sloeg hij de chauffeur een bloedneus. Deze vluchtte terug zijn taxibus in en deed de deuren op slot. De verdachte sloeg en trapte nog tegen het voertuig en liep vervolgens weg. Twee agenten van de hondenbrigade waren rond 20.10 uur ter plaatse en konden de man aanhouden, wat niet zonder slag of stoot ging. Eerst sprong de verdachte op de motorkap van een politieauto waarna hij tegen de grond moest worden gewerkt om hem rustig te krijgen. De agenten kregen hulp van een collega die in zijn vrije tijd toevallig langsreed. Op het politiebureau werd de verdachte ingesloten en op 5 april in verzekering gesteld.
De politie zoekt getuigen van de mishandeling en is met name op zoek naar de twee meisjes en de man die ook in de taxibus zaten. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de afdeling GO van de recherche in district I.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Dronten is op 5 april op de Overkampweg aangehouden. De politie had kort daarvoor een melding van een mogelijke inbraak bij een school aan de Overkampweg binnenkregen, inclusief het signalement van een verdachte man. De Drontenaar liep op dat moment langs het politiebureau aan de Overkampweg en agenten zagen hem lopen. Hij voldeed aan het signalement en werd staande gehouden. De man had uiteindelijk niets met een inbraak te maken, maar bleek nog wel 35 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Daarop mocht hij blijven.

VERDACHTE VAN DIEFSTAL HOND AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 23-jarige man uit Den Haag is op 5 april aangehouden. De man wordt ervan verdacht een dag eerder een hond te hebben gestolen vanaf een terrein aan de Waterbeekstraat. De eigenaar deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in. Dat leidde als snel naar de verdachte naar wie werd uitgekeken. Op 5 april werd hij op de Dubbeldamseweg Noord aangetroffen en aangehouden. Waarom hij de hond stal is onduidelijk. De verdachte moet nog gehoord worden. Het 9-jarig beestje is weer terug bij de eigenaar.

VROUW BEROOFD, POLITIE ZOEKT GETUIGEN
DORDRECHT Een 26-jarige vrouw uit Rotterdam is op 3 april tussen 21.30 en 22.00 uur bij een pinautomaat van de Rabobank aan de Groen van Prinstererweg beroofd. De vrouw stond op het punt om geld uit de automaat te halen, toen een jongeman achter haar ging staan en haar bedreigde. De vrouw schrok flink waarop de man het geld weg pakte en wegliep. De jongen liep over de Groen van Prinstererweg in de richting van de Colijnstraat. Bij de kerk aan de Talmaweg liep hij een pad achter de flats van de Colijnstraat in. De vrouw bleef ongedeerd achter. Ze deed de dag erna aangifte.
Het signalement van de dader is:
Negroïde jongen, tenger postuur; tussen de 1,75 en 1,80 meter lang; donker haar, korte dreadjes, het waren gedraaide knopjes. De man heeft een kleine bolle neus en een smal gezicht; donkere ogen en is tussen de 23 en 26 jaar oud. Hij droeg een donkerkleurige sweater en een blauwe spijkerbroek.
Voordat de vrouw pinde een blanke man met donkerblond haar man tussen de 35 en 40 jaar bij de geldautomaat. Hij was in gezelschap van een meisje had met heel licht blond haar ongeveer acht jaar oud; mogelijk gaat het om een vader en dochter. De man en het meisje liepen de Kranenburgstraat in.
De politie komt graag in contact met getuigen en in het bijzonder met de man en het kleine meisje. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche in district I.

BROMFIETSER BOTST TEGEN AUTO
DORDRECHT Een 63-jarige bromfietser uit Dordrecht is op 4 april gewond geraakt toen hij op de Patersweg tegen een personenauto aanbotste. Mogelijk zag de man de auto over het hoofd. De bromfietser liep een hoofdwond en pijn aan zijn been op. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Daar leken zijn verwondingen mee te vallen. De 25-jarige bestuurder van de auto bleef ongedeerd.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRIJDING
DORDRECHT Een 43-jarige fietser uit Dordrecht is op 4 april rond 18.50 uur op de Standhasenstraat bij de kruising met de Crayensteynstraat aangereden door de bestuurder van een blauwe bestelbus. De bestelbus raakte met de buitenspiegel het fietsstuur en de hand van de man. Het slachtoffer bleef ondanks de klap nagenoeg ongedeerd. De bestuurder reed vervolgens vol gas door. De spiegel raakte door de klap los en bleef op het wegdek achter.
Aan de aanrijding ging een verkeersruzie vooraf. De fietser was de bestelbus al eerder tegengekomen en had de bestuurder op de Krommedijk bij de kruising met de Twintighoevenweg op zijn rijgedrag aangesproken. Na een woordenwisseling reden beiden weg, maar ze kwamen elkaar snel weer tegen.
Het voertuig van de verdachte is een donkerblauwe bus, vergelijkbaar met een Peugeot Expert, niet voorzien van reclame, zonder trekhaak, aan de achterzijde ramen en waarschijnlijk ook aan de zijkanten ramen. De erg lage bevestiging van de kentekenplaat van deze auto viel op. De bestuurder zag er als volgt uit: blanke man, 20-30 jaar oud, slank postuur, 1.80-1.85 meter lang, donker bruin/zwart kort sluik haar. Hij droeg een donkerkleurige trui of een shirt van glad materiaal, en waarschijnlijk een blauwe spijkerbroek.
De politie komt graag in contact met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar Wijkteam Centrum.