Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 5 april 2009

O-700-2009 Winkeldieven aangehouden
In Zierikzee zijn bij een supermarkt aan de Schelphoekstraat drie meisjes aangehouden die pakjes sigaretten zouden hebben gestolen.
De drie, afkomstig uit Zierikzee en 16 en 13 jaar oud zijn gistermiddag rond 16.00 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De dames hadden een tasje gevuld met 12 pakjes sigaretten. Op een geraffineerde manier hadden zij hun diefstal uitgedokterd. (Tassen aan elkaar overgegeven en afschermen van elkaar in de winkel.) De meisjes zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-701-2009 Man neemt deodorant mee
Een 65-jarige man uit Brussel is gistermiddag nogal bekocht uitgekomen in een winkel in Sluis.
Door de eigenaar van een drogisterij in Sluis was omstreeks 14.30 uur gezien dat de man een bus deodorant in zijn tas stopte en zo de winkel uitliep. Eenmaal buiten werd de dief aangehouden door de winkeleigenaar. Hij is overgedragen aan de Zeeuwse politie die hem heeft meegenomen naar het bureau. Daar werd hem verteld dat zijn busje deodorant hem duur zou komen te staan. Hij kreeg namelijk een boete van ¬ 130,-.

W-702-2009 Oorzaak: drank of bellen?
Een 33-jarige Vlissingevan E 130,-.

W-702-2009 Oorzaak: drank of bellen?
Een 33-jarige Vlissinger heeft gisteravond omstreeks 20.20 uur een eenzijdig ongeluk gehad op de A58 ter hoogte van Middelburg.
Toen de politie ter plaatse kwam lag de auto van de man op zijn kop in de middenberm. De Vlissinger heeft enorm veel geluk gehad, want hij had geen letsel, hoewel zijn auto over de kop over de vangrail gevlogen was. Omdat de agenten alcohol roken hebben ze bij de man een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij ruim vier keer teveel gedronken had. De agenten hebben zijn rijbewijs ingenomen. De man heeft een verklaring afgelegd op het bureau. Hij vertelde dat de oorzaak van zijn ongeval was dat hij met zijn telefoon bezig was geweest. Aan de drank lag het kennelijk niet...

Z-703-2009 Aangehouden wegens drugsbezit
Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur is een 21-jarige man uit Sas van Gent door de Zeeuwse politie aangehouden.
De man reed over de Industrieweg in Sluiskil en zijn rijgedrag was nogal opvallend. Hij reed nl. midden op de weg. Surveillerende agenten reden achter de auto van de verdachte en gaven hem een stopteken waar de man aan voldeed. Toen de agenten de man aanspraken kwam er een henneplucht uit de auto. Hierop hebben de agenten de uitlevering van alle aanwezige drugs gevorderd. De Sassenaar overhandigde de agenten een zak met ruim 16 gram wiet. Na het afleggen van een verklaring is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft afstand gedaan van zijn drugs.