Minister Verhagen zoekt reisgenoten naar de Golf

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen zoekt mensen om samen met hem op werkbezoek te gaan in de Golf-regio. Het bezoek vind plaats in mei en voert langs Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Onderweg voert Verhagen officiële besprekingen over economische samenwerking, energie, mensenrechten en het vredesproces in het Midden-Oosten.

Via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen jonge professionals zich aanmelden. Verhagen zoekt enthousiastelingen die over de grenzen heen durven te kijken en die werken in de financieel-economische sector, de energie-sector of de wetenschap.

De jonge professionals zullen tijdens de reis bij sommige de officiële gesprekken aanwezig zijn. Daarnaast zullen ze bezoeken aflegen aan lokale organisaties en bedrijven, en van gedachten wisselen met jonge professionals uit de Golfregio.

Minister Verhagen neemt regelmatig jongeren mee op officiële bezoeken. Op die manier krijgen ze de kans te zien hoe het Nederlandse buitenlandbeleid in de praktijk tot stand komt. Verhagen hoopt hen zo vanuit hun achtergrond, denkbeelden en kennis te betrekken bij onderwerpen die wereldwijd en ook in Nederland tot discussie leiden.