Giedo van der Garde - Ook regen brengt Giedo weinig fortuin - Nieuws

Ook regen brengt Giedo weinig fortuin

Giedo van der Garde is de tweede race in Maleisië als tiende gefinisht. Een hoosbui voor de start betekende dat de race met een halfuur uitgesteld werd, maar de baan was nog steeds flink nat toen er gestart werd. Giedo was bloedsnel in de regen, maar zijn motor was er nog slechter aan toe dan een dag eerder, doordat er regenwater in was gekomen.

Gepubliceerd: Sunday 5 April 2009

"Waarschijnlijk is er op de pregrid water in de motor gekomen, want op de rechte stukken kwam ik niet eens in de zesde versnelling", zei Giedo. "Net als gisteren waren we in de bochten weer het snelste van allemaal, maar op het rechte stuk werd ik voorbijgereden alsof ik in een Formule 3-auto zat. We hebben echt een hele goede auto en in de regen ging ik ook weer erg hard. Ik hoop dat het team nu de motor vervangt, want doordat er water in is gekomen, is hij volgens mij gewoon bijna kapot."

"Het is zonde dat het weekend zo is gelopen, want met een goede motor hadden we echt zonder problemen in de top-vijf moeten rijden. Frustrerend, maar hopelijk kunnen we in Bahrein nog wat laten zien, met een nieuwe krachtbron."