Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 5 april 2009

W-704-2009 Ongeluk op rotonde Schroeweg
Zaterdagavond omstreeks 22.30 uur is een ongeluk gebeurd op de rotonde aan de Schroeweg in Middelburg.
Een 18-jarige man uit de gemeente Borsele heeft bij dit ongeluk zijn sleutelbeen gebroken. Zijn auto is, door onbekende oorzaak, in de stenen ommuring van de rotonde terechtgekomen. Omdat er rook uit de auto kwam is de bestuurder door omstanders uit zijn voertuig gehaald en op de stenen muur gelegd. Omdat het voertuig olie en benzine lekte is door de brandweer een schuimlaag onder de auto gespoten. De technische afdeling van de verkeerspolitie gaat onderzoek doen aan het voertuig. Van de man is een blaastest afgenomen en hij bleek niet gedronken te hebben. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

O-705-2009 Aangehouden voor belediging
Op de Frans Den Hollanderlaan in Goes is gisteravond rond 23.30 uur een 15-jarige jongen uit Yerseke aangehouden.
Hij vond het nodig twee agenten die aan het surveilleren waren te beledigen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-706-2009 Openlijke geweldpleging in Biervliet
In Biervliet zijn vannacht rond 03.45 uur 3 verdachten aangehouden wegens openlijke geweldpleging tegen goederen.
De drie, 16 jaar oud en alle drie afkomstig uit de gemeente Terneuzen, hadden verkeersborden en bermpaaltjes vernield. Dit werd gemeld door een getuige. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongens zijn gehoord op het politiebureau en omstreeks 08.30 uur vanmorgen weer in vrijheid gesteld. De jongens verklaarden dat zij het achteraf gezien nogal een domme actie vonden waar ze niets mee opschoten. De schade die ze hebben veroorzaakt wordt op hen verhaald.

O-707-2009 Cocaine in beslag genomen
Omstreeks 08.20 uur vanmorgen werd gemeld bij de Zeeuwse politie dat er een man in de bosjes zat op het Kerkpad in Brouwershaven.
Ter plaatse troffen agenten een 20-jarige inwoner van de gemeente Schouwen Duiveland in zijn t-shirt en onderbroek in de bosjes. Hij had het warm, volgens eigen zeggen. De man verklaarde dat hij cocaine had gebruikt. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is weer in vrijheid gesteld en zijn drie zakjes cocaine zijn in beslag genomen.

O-708-2009 Snelheidscontrole in Renesse
Op de Stoofweg in Renesse is vandaag twee keer een uur gecontroleerd op snelheid.
Omwonenden uiten regelmatig klachten dat er zo hard gereden wordt op die weg en vandaag bleek dat dit ook daadwerkelijk zo was. In tijd van twee uur hebben agenten 74 snelheidsovertreders bekeurd. De hoogste snelheid werd gemeten bij een motorrijder die 110 kilometer per uur reed. De Stoofweg is een 30-km-zone.