Ingezonden persbericht

11.259 bezoekers tijdens Museumweekend Leiden

Ondanks zonnig weer Museumweekend Leiden goed bezocht

Dit weekend hebben 11.259 bezoekers de zeven grootste musea in Leiden bezocht: De Hortus botanicus Leiden, Museum Boerhaave, Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, het SieboldHuis en Stedelijk Museum De Lakenhal.

Het thema dit jaar is verleiden. De zeven musea slaagden er in om meer dan 11.000 bezoekers te verLEIDEN om naar de Leidse musea te komen. Het merendeel kwam voor de speciale activiteiten tijdens het weekend en de tijdelijke tentoonstellingen. Opmerkelijk waren het grote aantal bezoekers in familieverband in Museum Boerhaave en de swingende DJ Miss World in Museum Volkenkunde. In het Rijksmuseum van Oudheden kon men de wandelroute Aphrodites beauty case doen en met een MP3-tour ingesproken door Sipke Jan Bousema de Egyptische afdeling ontdekken. Naturalis trok als grootste museum de meeste bezoekers naar Leiden. Dankzij het zonnige weer op zondag was ook de Hortus in trek bij de bezoekers. Tijdens het Nationaal Museumweekend in 2008 bezochten 14.579 bezoekers de zeven Leidse musea.

De Leidse musea hebben een goed eerste kwartaal achter de rug. Uitzonderlijk hoog was het bezoek tijdens de voorjaarvakantie in februari (85.000). De Leidse musea ontvingen die maand 38% meer bezoekers dan in een gemiddelde februarimaand. In de afgelopen tien jaar zijn er nog nooit zo veel bezoekers in één maand verwelkomd.

Persinformatie (