Ingezonden persbericht


Rotterdam, 10 maart 2008
(225 woorden)
PERSBERICHT

Jongeren bisdom Rotterdam
buigen zich over Milleniumdoelen

Twee Milleniumdoelen staan centraal op de viering van Wereldjongerendag in bisdom Rotterdam. Met groepsgesprekken en workshops buigen de jongeren zich over doel 4 en 5: het verminderen van kindersterfte en het verminderen van moedersterfte. Deze doelen zullen worden verbonden met het thema 'Hoop'. Dit in navolging van het thema dat paus Benedictus XIV voor deze Wereldjongerendag heeft meegegeven: "Wij hebben onze hoop gesteld in de levende God" (1 Timotheus 4:10).

In de ochtend is er een gezamenlijke Eucharistieviering van parochianen en jongeren. Mgr. A.H. van Luyn s.d.b. gaat voor in de viering, waarin ook de Indonesische gemeenschap vanuit de parochie aanwezig zal zijn. Jongerenkoor Corbulo uit Wateringen zal de muzikale begeleiding van de viering verzorgen.

In het middagprogramma buigen de jongeren zich over de Millenniumdoelen.

Het programma voor deze dag:

09.45 Eucharistieviering

11.00 Ontmoeting met een kopje koffie, thee

11.30 Inleiding op het thema van de dag door een jongere; gespreksgroepen
12.30 Lunch en ontmoeting

13.30 Workshops rondom de Millenniumdoelen 4 en 5
14.15 Actief Intermezzo

15.00 Workshops: tweede ronde

16.00 Afsluitend gebed

16.30 Gezamenlijke maaltijd, ontmoeting

Voor de maaltijd wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze editie van de jaarlijkse Wereldjongerendag wordt 5 april gehouden in de RK Emmauskerk, Leyweg, 2545 GV Den Haag. De organisatie is in handen van het jongerenplatform van het bisdom.

Meer informatie: www.bisdomrotterdam.nl of www.jongkatholiek.nl Voor vragen, mail naar: jongerenplatform@bisdomrotterdam.nl

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /