Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Muziekvereniging St.Hubertus presenteert het Pièce de Résistance van de amateurkunst dit voorjaar.

Op 5 april organiseert muziekvereniging St.Hubertus een veelzijdig voorjaarsconcert in de kleine zaal van de Schouwburg Almere. Het concert, genaamd Pièce de Résistance, is een afwisseling van licht klassieke muziek en populair jazz repertoire. Naast het harmonieorkest van de vereniging zal als bijzondere gast pianiste Marianne Jacobs op het podium verschijnen, samen spelen zij Gershwin's bekende Rhapsody in Blue. Jonge solist Daniël Leenders zal op viool een sonate van Dvorak ten gehore brengen. Opvallende combinaties, uiteenlopend repertoire en bijzondere solisten maken dit concert tot een leuke zondagmiddagbesteding! Aanvang 15.00 uur.

Kaarten (á E 7,50/ E 5) voor het concert zijn te verkrijgen via kaartverkoop@harmonie-st-hubertus.nl of 06-27032972, Meer informatie over het concert en de solisten vindt u op www.harmonie-st-hubertus.nl .


---

Meer informatie over het concert en muziekvereniging St.Hubertus is te verkrijgen bij onze voorzitter Jan Paul Raterink, voorzitter@harmonie-st-hubertus.nl of 06-27032972

Onderstaand treft u foto materiaal en meer informatie over de solisten

MARIANNE JACOBS is geboren in Den Haag en heeft daar aan het Kon.Conservatorium voor Muziek ook haar opleiding gekregen bij Theo van der Pas met diploma Uitvoerend Musicus en Onderwijs akte als resultat. Aan het Kon.Conservatorium te Brussel heeft zij verder gestudeerd met Premier Prix in kamermuziek, voor solorepertoire studeerde zij verder bij de pianist Jacques Février in Parijs.

Hierna verhuisde Marianne Jacobs naar Stockholm , waar zij alsnog haar diploma's behaalde aan het Kon.Conservatorium bij de pianist Stina Sundell, zelf een leerling van Emil von Sauer, Alban Berg in Wenen en Steuermann in Berlijn.

Na een zeer succesvol debutconcert op het Concertgebouw van Stockholm begon een actieve concertpraktijk als solo pianist met orkest en recitals en als kamermusicus over de hele wereld/

Voor 2009 staat o.a.een tour naar Japan op het programma.

Marianne Jacobs heeft talrijke producties voor de zweedse radio en TV gemaakt, o.a. een rechtstreekse opname van het pianoconcert in G van M.Ravel met het Zweedse Radio Orkest olv Jorma Panula en een kamermuziekserie waar zij met leidende scandinavische musici repeteert, uitleg geeft en musiceert.

Marianne Jacobs heeft ook o.m. geconcerteerd met het Kon. Stockholms

Filharmonisch Orkest, Vilnius Symf.Orchestra in Litouwen, Dallas. Symf.Orchestra in USA, Bergen Symf. Orchestra in Noorwegen en vele andere orkesten.

Marianne Jacobs is Ass.Prof. hoofdvak piano aan de Muziekhogeschool in Malmö, Zweden, waar zij een internationale klas heeft en de Europese tradities door kan geven.

Masterclasses heeft zij gegeven in Wenen, Vilnius,Lissabon, Birmingham, Bergen, Oslo, Utrecht, Sao Paolo, Rio de Janeiro, Brasilia.

Marianne Jacobs is ook de artistieke leider van de tweejaarlijkse Nordic Pianocompetition aan de Muziekhogeschool van Malmö en is ook jurylid in andere pianocompetitions/festivals.

Samen met collegaŽs vormt Marianne Jacobs haar pianotrio The Trio en haar grote liefde voor de muziek geeft haar altijd weer de mogelijkheid om nieuwe wegen tot communicatie te vinden.

DANIEL LEENDERS is geboren op 15 mei 1998. Hij speelt viool vanaf zijn derde jaar. Is op zijn zevende jaar aangenomen in de jong talenten klas op het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Een jaar later heeft hij zijn opleiding vervolgd aan het Hogeschool van de Kunsten in Amsterdam. Zijn viool docente is al jaren Coosje Wijzenbeek. Hij is ook sinds 2004 lid van de Fancy Fiddlers, een groep jonge getalenteerde strijkers. Hiermee worden jaarlijks zo'n 20 concerten gegeven door het land. Hierdoor heeft Daniel al in diverse zalen gespeeld, zoals in Vredenburg, Concertgebouw, Musis Sacrem, etc. In 2004 heeft Daniel meegedaan aan de Nationale compositie wedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij heeft zijn compositie, "een dag met mijn vader", ingestudeerd en uitgevoerd met het NBE en bereikte hiermee de finale in Muziektheater Vredenburg. Dit jaar heeft Daniel deelgenomen aan het nationale concours in Maassluis. Hier was hij in zijn leeftijdscategorie de eerste prijs winnaar. Hij speelde hier de Polish Dance van Edmund Severn. Op 5 april zal Daniel de Sonatine van Dvorak, voor viool en piano, spelen samen met Marianne Jacobs.


---- --