Ingezonden persbericht


ArtOlive presenteert het nieuwe werk van jong talent Erik de Bree

Erik de Bree (Haarlem, 1977) studeerde in 2008 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij behoorde tot één van de meest veelbelovende afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies en was te zien tijdens de overzichtsexpositie ArtOlive Jong Talent '08 (Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam). Momenteel houdt Erik zich vooral bezig met het landschap, welke dient als handvat om een schilderij op te zetten. Hij maakt hierbij veel gebruik van bestaande beelden. Gevonden, gezocht en gestolen. Erik is niet zozeer geïnteresseerd in het landschap zoals hij het ervaart als hij buiten loopt, maar eerder zoals het hem voorgespiegeld wordt. Door middel van de fotografie, film en het internet. Hij gebruikt en herkauwt deze beelden en probeert ze om te zetten in verf. In deze expositie toon Erik ook een aantal schilderijen die voortborduren op eerder door hem gemaakt werk. Hij bevraagt het reeds gemaakte beeld nog een keer en nog een keer, totdat hij het gevoel heeft dat hij het doorgrond heeft. > www.erikdebree.galerie.nl

expositie: 5 april t/m 10 mei 2009
OPENING: ZONDAG 5 april 15:00 - 17:00u
Tijdens de opening zal Maison de Saumur et de Loire een wijnproeverij verzorgen. Ook vindt op het terrein de 2e Sunday Spring is in the air Market plaats! (meer info: zie flyer in de bijlage)

De grootste online galerie van Nederland

Inmiddels heeft ArtOlive een bestand van ruim 65.000 originele kunstwerken van meer dan 4.500 professionele kunstenaars opgebouwd. Van jong talent tot gevestigde namen. De collectie bestaat niet alleen uit schilderijen, maar ook uit sculpturen, fotografie, keramiek, grafiek, nieuwe media kunstwerken en nog veel meer. De kunstwerken die ArtOlive aanbiedt zijn beschikbaar voor huur en/of koop en direct online te bestellen via www.galerie.nl. ArtOlive bezorgt het kunstwerk gratis op elk gewenst adres in Nederland. Wil je een werk eerst zien, dan krijg je het vrijblijvend op zicht.


* * * *


Ingezonden persbericht