Ingezonden persbericht


Eenrum, november 2008

Hedendaagse kunst in oud Raadhuis

THEO ONNES en TON DE VREEDE


Opening nieuwe expositie zondag 5 April om 14.00 uur

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst. Ankie Onnes heet u van harte welkom voor een bezoek, genieten van kunst op een bijzondere locatie in het prachtige oude Eenrum. Gelegen op het karakteristieke Groninger Hogeland en in de directe omgeving van Pieterburen en de Waddenkust.

De landelijk bekende schilder Theo Onnes woont en werkt in het voormalige Raadhuis van Eenrum. Hij laat zich inspireren door de weidsheid van het Groninger landschap en schildert ook koeien en geiten. De galerie toont een overzicht van Theo's werk van de afgelopen 2 jaar. Ton de Vreede is beeldhouwer, hij maakt prachtige beelden van glas, steen en metaal. Theo en Ton zijn al 30 jaar bevriend. Voor het eerst exposeren Theo en Ton nu samen. Tevens presenteert de galerie een catologus van het werk van Theo Onnes. Ton de Vreede is zondag 3 mei en Theo Onnes is elke zondag aanwezig in de galerie.

De Galerie organiseert op vrijdag 3 en 24 april en 12 juni een inspirerende workshop landschap en koeien schilderen o.l.v. Antje Sonnenschein en Theo Onnes. De workshop is geschikt voor beginnende en al gevorderde schilders. De expositie loopt t/m 14 juni.
Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl



Ingezonden persbericht