PvdA Rotterdam


PVDA ROTTERDAM

PERSBERICHT

Rotterdam, 25 maart 2009

MAAK RUIM BAAN VOOR HARDLOPERS IN ROTTERDAM!

Rotterdam heeft iets met hardlopen, of hardlopers hebben iets met Rotterdam. Tienduizenden Rotterdammers trekken regelmatig de hardloopschoenen aan voor een rondje. Op 5 april wordt weer de marathon van Rotterdam gelopen. En eind mei vindt de finish plaats van de Roparun, de estafetteloop voor het goede doel van Parijs naar Rotterdam. Vele duizenden Rotterdammers zijn volop aan het trainen voor beide evenementen.

De voorzieningen voor hardlopers in en rondom de stad kunnen beter. Raadslid Matthijs van Muijen "Je kunt bijvoorbeeld hardlooproutes aangeven of markeringen om intervaltrainingen te doen. Kijk naar Barendrecht, daar staan de kilometers op het wegdek, welke met gele wegverf door de Atletiekvereniging zijn aangebracht. De trimbaan langs de oude Maas heeft iedere 100 meter een paaltje met de afstandsaanduiding. Op die manier hebben lopers ijkpunten voor afstanden."

De partij denkt aan het markeren van hardlooproutes langs de bruggen van de Maasboulevard langs de Van Brienenoord, via het Stadion naar de Maastunnel en terug (ca 20 km), een route via de Rotte, een route langs de Kralingse Plas en natuurlijk het parcours van de marathon.

Maar er is meer mogelijk om van Rotterdam een echte loopvriendelijke stad te maken. Van Muijen: "Je kunt ook denken aan fonteintjes met schoon drinkwater voor lopers. Wij zien volop mogelijkheden voor verbetering."

De PvdA heeft het stadsbestuur hierover vragen gesteld en daarbij ook alvast deze suggesties aan de hand gedaan.


___________________________

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Matthijs van Muijen, raadslid, 06-54954223

Monique Smits
Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 9368, 06-12 355 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl mailto:msmits@stadhuis.rotterdam.nl>