Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws :: 5 april: Informatiebijeenkomst in Amsterdam Zuidoost

5 april: Informatiebijeenkomst in Amsterdam Zuidoost

26-03-2009 * Op initiatief van Tweede Kamerlid Harry van Bommel organiseert de SP op 5 april van 17.00 tot 21.00 een informatiebijeenkomst in Amsterdam Zuidoost. Naast landelijke en lokale politieke kwesties is er een quiz die wordt geleid door Edgar Burgos van Trafassi en sluit Clarence Breeveld de bijeenkomst muzikaal af.
Op deze bijeenkomst wordt gesproken door de SP-fractievoorzitter in Amsterdam Remine Alberts over gezondheidszorg en armoedebeleid. Daarnaast zullen ook de fractievoorzitter uit Zuidoost Noush Saranjam en actief SP-lid Randjan Bissesar aan het woord komen over politieke en sociale kwesties in Amsterdam Zuidoost. Mahin Jankie van VSN zal spreken over het personenverkeer tussen Nederland en Suriname en Tweede Kamerlid Harry van Bommel zal het onder meer hebben over het AOW-gat. Tenslotte zal er ook informatie worden verstrekt de remigratieregeling door Purcy Denz van het Nederlands Migratie Instituut en Ronald Leter.

Tijdens de bijeenkomst zullen leden van de Vereniging Surinaamse Nederlanders bezoekers enquêteren over hun opvattingen over de Toescheidingsovereenkomst. Nederland en Suriname overleggen deze maand over deze overeenkomst die Surinaamse Nederlanders die voor 1975 naar Nederland kwamen onder meer het recht geeft om zonder visum naar Suriname te reizen. Suriname wil liever van deze overeenkomst af

De bijeenkomst wordt gehouden in het Cultureel Educatief Centrum, Bijlmerdreef 1289 in Amsterdam Zuid-Oost. (metrostation Ganzenhoef, bus 29 (GVB) bus 175, 120,126 (Connexxion), gratis parkeren. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.