Expositie florence biennale revisited in holland


DEN HAAG, 20090325 -- Van 5 april tot eind mei 2009 zullen ruim 20 ex-Biennalegangers in een prachtig pand aan de Badhuisweg 139a in Den Haag zowel beeldhouwwerk als schilderijen exposeren.

Anita de Harde, zelf deelneemster aan de Florence Biënnale 2007, kreeg het idee om nog eens een keer met een aantal kunstenaars bij elkaar te komen om herinneringen op te halen en samen te exposeren. Aangezien alle kunstenaars hun sporen al verdiend hadden in de kunstwereld, was ze verzekerd van een goede kwaliteit kunst. Ze waren tenslotte geselecteerd om deel te nemen aan de Florence Biënnale door een wetenschappelijke commissie met internationale ervaring op gebied van eigentijdse kunst.

De locatie van de expositie is in een voormalige bunker waarop een pracht villa is gebouwd die momenteel te koop staat. Tot het moment dat er een koper zich aandient kan deze prachtige ruimte gebruikt worden als expositieruimte door Eric Bende, een ervaren kunstbemiddelaar. De bunkervilla vormt een ideale ruimte om kunst te exposeren, met vele witte muren en lege ruimten.

De opening op 5 april om 13:30 uur, wordt verricht door presentator en musicalster Robbert Besselaar, en zal geheel in Italiaanse stijl zijn met hapjes en drankjes die gesponsord worden door Entrada restaurants & catering. Voor de muzikale omlijsting zorgt de Italiaanse zanger en entertainer Massimo Bizzo met veel nummers van de beroemde zanger Paolo Conte. Tevens zal de presentator ook nog een Italiaans nummer ten gehore brengen.

Openingstijden van de expositie: do en vr 12:00 - 18:00 uur; za en zo 11:00 - 18:00 uur.
Contactpersoon: Anita de Harde, tel. 0320-256392.
Website: www.florencebiennalerevisitedinholland.eu





Ingezonden persbericht