Stichting en gouverneur Frissen op 5 april te gast bij open dag


2Unite komt in de kas

BELFELD, 20090331 -- Op 5 april is stichting 2Unite te gast bij aardbeienkwekerij Brookberries, tijdens de jaarlijkse open dag `Kom in de Kas' in Belfeld. Gouverneur Leon Frissen opent dit evenement dat méér biedt dan een kijkje in de keuken van de Nederlandse tuinders. 2Unite laat er zien dat maatschappelijke verantwoordelijkheid ook over alle grenzen gaat. Leer wat de kleindochter van Walt Disney, de presidente van het West-Afrikaanse Liberia en 2Unite uit Maasbree op één lijn brengt.

Terwijl de Nederlandse media bol staan van berichten over de kredietcrisis, zijn agrarische ondernemers druk bezig het tij te keren. Innovatief denken en toepassing van nieuwe technieken tonen aan dat oplossingen soms in een onverwachte hoek zitten. Kom in de Kas laat zien hoe dat werkt. Maar niet alleen in het Westen.

In Liberia vragen steeds meer mensen -vooral vrouwen- zich af: "Wat kan ik doen om mijn leven en de toekomst van mijn kinderen menswaardig te maken?" In een verwoest land, na tientallen jaren burgeroorlog en honderdduizenden doden, zitten zij niet bij de pakken neer, maar nemen ze het heft in eigen handen. Sinds 2005 heeft Liberia een democratisch gekozen regering. De corruptie wordt uitgebannen en de bevolking heeft weer hoop op een betere toekomst. 2Unite helpt, door mee te denken en vooral mee te dóen. Op 5 april ziet u hoe dat in zijn werk gaat. Zie hoe een kleine club van mensen een enorm verschil maakt. Flinke investeringen in Nederland, kleine in Afrika. Beide met grootse effecten. Hier net zo goed als daar.

Nelis, de inmiddels bekende gele truck van 2Unite, is er ook. Hij staat klaar om aan zijn volgende reis naar Afrika te beginnen. Ontmoet de leden van de stichting, die er vanaf het begin bij zijn geweest en zich ondanks soms bizarre tegenslagen niet uit het veld laten slaan. Kom in de Kas wordt een bijzondere dag, een eyeopener in velerlei opzichten.

De opening vindt plaats op zondag 5 april om 11:00 uur bij aardbeienkwekerij Brookberries aan de Koelesweg 16 te Belfeld. Er worden ruim 10.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis voor jong en oud. Meer informatie: www.komindekas.nl/venlo/ en www.2unite.org