Vrienden worden met Van Gogh


Schitterende expositie van Repromasters life size Replica's van Vincent Van Gogh's meest bekende werken in de Treehouse van het American Book Center vanaf 5 april

AMSTERDAM, 20090315 -- Repromasters® heeft na jaren research in fotografie, software toepassingen, kleur correcties en het gebruik van verschillende types schilderslinnen, de rechten verworven om officiële, door het Van Gogh Museum goedgekeurde replica's van de meest bekende schilderijen van Vincent Van Gogh (1853-1890) te produceren. Deze zijn nu voor het eerst van dichtbij te zien tijdens de expositie BRON (SOURCE) in de Treehouse van het American Book Center in Amsterdam. De opening vindt plaats op 5 april van 16 - 18 uur in de ABC Treehouse in Amsterdam.

Over Repromasters®
Musea vertrouwen op de professionele vaardigheden van Repromasters®, die in staat is om de hand van de meester in een replica te vertalen. De melancholie, de passie, zelfs ook de woede zijn herkenbaar. De replica wordt zelf een kunstwerk en is betaalbaar te verzamelen. Vrienden worden met Van Gogh is nu heel dichtbij. Onder ander presenteert Repromasters® de Zonnebloemen (1889), de Irissen (1890), Amandelbloesem (1890) en de Slaapkamer (1888). (www.repromasters.com)

Achtergrond van BRON (SOURCE)
Het American Book Center (ABC) presenteert met de expositie BRON (SOURCE) een andere benadering van de vraag over wat nu wel of niet kunst is. Vier verschillende kunstenaars zullen exposeren: Repromasters®, Harald Seiwert, Tia Ryan en Laser 3.14.
De vraag over wat wel of niet kunst is, is sinds honderden jaren bron voor discussie. Vandaag liggen grenzen dichter bij elkaar, en nieuwe technologieën leveren aanleiding tot expressie en strijd. Kan een kopie van een origineel kunst worden genoemd? En is die persoon, die van de nieuwste technologie gebruik maakt om een origineel te koperen, een kunstenaar of een ambachtsman? In hoeverre mag een artiest geïnspireerd worden door een origineel, en het vervolgens alsnog zijn eigen origineel noemen? Is graffiti een vorm van kunst of puur vandalisme? BRON (SOURCE) laat de bezoeker een kijk nemen in deze vraagstelling en geeft hem/haar de mogelijkheid zich een eigen mening hierover te vormen.


Over ABC Treehouse
ABC Treehouse is de culturele broedplaats van The American Book Center, een van de grootste bronnen voor Amerikaanse en Engelse boeken in Europa. ABC Treehouse verleent zijn ruimte aan artistieke, literaire en politieke projecten, die de dialoog en de samenwerking in de Nederlandse en multiculturele gezelschap bevorderen.
http://www.treehouse.abc.nl"


Agenda BRON (SOURCE)
Opening: 5 april, 16 uur
De expositie duurt tot 31 mei 2009
Openingstijden: 13 -18 uur, donderdag tot zondag

Einde persbericht





ingezonden persbericht