Ondernemen op de IMC weekendschool Nijmegen


NIJMEGEN, 20090320 -- Na het succes van vorig jaar zal de Junior Kamer Nijmegen samen met IMC Weekendschool Nijmegen voor de tweede maal het vak 'Ondernemen' gaan verzorgen. Op zondag 5 april 2009 sluiten de tweedejaars leerlingen van IMC Weekendschool uit Nijmegen het vak `Ondernemen' af met een presentatie van hun businessplan. De jongeren zullen met hulp van de heren van de Junior Kamer Nijmegen hun eigen Mini-onderneming ontwikkelen.

Tijdens vier zondagen hebben leerlingen kennis gemaakt met vele facetten van het ondernemen. Deze kennis is verwerkt in een door henzelf op te richten Mini-onderneming. Met vorig jaar ronduit verrassende resultaten. Wat te denken van een `muziekdouche' of `winterbanden voor fietsen'?

Op 5 april beoordeelt een deskundige jury bestaande uit ondernemers en een afgevaardigde van de Kamer van Koophandel de businessplannen van de weekendschoolleerlingen. De winnende groep krijgt een bokaal en mag zich "Beste Weekendschool Ondernemer" noemen. Iedere leerling ontvangt ook een bewijs van deelname.

"Dit jaar hebben we voortborduurd op de ervaringen van vorig jaar om nog beter invulling te kunnen geven aan de wensen van de kinderen", aldus Christian van Munster van de Junior Kamer Nijmegen. "De inzet van een groep plaatselijke ondernemers heeft wederom geresulteerd in een zeer geslaagd project waarbij we de kinderen ons enthousiasme voor het ondernemerschap hebben geprobeerd over te brengen."

Weekendschoolonderwijs
Doel van het weekendschoolonderwijs is jongeren van 10 tot 14 jaar te steunen bij het verbreden van hun perspectieven, het vergroten van hun zelfvertrouwen en ze aansluiting te laten vinden bij brede lagen in de Nederlandse samenleving. Gemotiveerde jongeren uit sociaal-economische achterstandssituaties kunnen op de weekendschool kennismaken met tal van interessante vakgebieden uit de wereld van wetenschap en kunst. Het driejarig curriculum omvat vakken als geneeskunde, recht, filosofie, poëzie, wiskunde, sterrenkunde en beeldende kunst.

Junior Kamer Nijmegen
Junior Kamer Nijmegen heeft samen met IMC Weekendschool Nijmegen het vak ondernemen opgezet en de lessen verzorgd. Junior Kamer Nijmegen is een gezelschap van 25 ondernemende heren tot 40 jaar uit Nijmegen en omgeving. Middels het mede organiseren van lessen en werven van gastdocenten ondersteunt Junior Kamer Nijmegen de IMC Weekendschool in Nijmegen.





Ingezonden persbericht