Artsen geweigerd Kamp Ashraf te betreden voor dringende operaties


Iraakse machten schenden de rechten van de PMOI leden in Kamp Ashraf onder druk van het Iraanse regime

IRAK, 20090405 -- 05/04/2009 Jtwnetwork - Iraakse machten hebben vrijdag de toegang van drie Iraakse artsen tot Kamp Ashraf, de thuisbasis van de leden van de People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI) in Irak geweigerd, om een operatie op mevrouw Fatemeh Alizadeh, een kankerpatiënt, en vier andere patiënten uit te voeren.

Schikkingen voor de Iraakse artsen inclusief een vrouwelijke anesthesist en twee gespecialiseerde chirurgen om een bezoek aan Kamp Ashraf te brengen waren sinds een lange tijd geregeld.

De Iraakse regeringsvertegenwoordiger evenals de commandant van Iraakse machten waren eerder akkoord gegaan met het bezoek van de artsen aan Kamp Ashraf in de aanwezigheid van de VS militaire commandant en alle gegevens van de drie artsen werden aan de Iraakse machten doorgegeven. Bovendien heeft nog een ander Ashraf inwoner, mevrouw Qodsieh, die aan een plotselinge kwaal leed die van acute appendicitis zou zijn gekomen medische aandacht nodig.

Terwijl de inwoners van Kamp Ashraf het kamp niet kunnen verlaten en geen toegang hebben tot Iraakse ziekenhuizen, regelen zij zelf hun medische zorg worden Iraakse dokters naar Kamp Ashraf uitgenodigd. Onder deze omstandigheden is het weigeren van toegang van dokters naar het kamp een onmenselijke misdaad.

Deze daad die in opdracht van Mouwaffaq Al-Rubaie, de Iraakse Staatsveiligheidadviseur, werd uitgevoerd om het religieuze dictatuur van Iran te gehoorzamen, schendt de basisrechten dat zelfs in oorlogszones worden gerespecteerd. Het is een onbeschaamde schending van mensenrechten, beledigt de menselijke waarden en schending van de Internationale Humanitaire Wet. In een interview met een Iraakse TV zender Al-Forat op 1 april, zei Al-Rubaie expliciet, "Wij zullen geleidelijk hun aanwezigheid in Irak voor hen onverdraaglijk maken".

De actie van vrijdag toont opnieuw de voorspellende doelen van het religieuze fascisme van Iran om een menselijke catastrofe in Kamp Ashraf te creëren.

De Iraanse oppositie roept de VS President, de VS regering, VN Secretaris-generaal en de Veiligheidsraad, internationale organisaties en in het bijzonder het Internationale Comité van het Rode Kruis op om onmiddellijke interventie om een menselijke catastrofe in Kamp Ashraf te voorkomen.

Bron: Jtwnetwork.nl





ingezonden persbericht