Politie Gelderland-Zuid

Bestuurder uit auto geknipt

Buurmalsen, 06-04-2009 o Maandagochtend omstreeks 07.45 uur is bij een eenzijdig ongeval een 32-jarige inwoner uit Deil ernstig gewond geraakt. Ter hoogte van de kruising Rijksstraatweg - Kruisweg reed hij, komend uit de richting Culemborg, met zijn auto tegen een boom. De bestuurder zat dermate bekneld dat brandweerlieden hem uit het wrak moesten bevrijden.

Behalve politie, brandweer en ambulancedienst kwam ook een traumateam ter plaatse. Zij verleenden eerste medische zorg. De 32-jarige man is vervolgens per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. Omdat de agenten een alcohollucht bij hem roken, is later in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen die duidelijkheid moet geven of sprake is van alcoholgebruik.

Politieagenten hebben inmiddels enkele getuigen gesproken. De man zou slingerend gereden hebben. In de auto troffen agenten diverse goederen aan die in beslag zijn genomen en veilig gesteld, onder meer enkele wikkels die nader zullen worden getest op inhoud.

Ontzegging rijbevoegdheid
De auto bleek verder onverzekerd en total loss. Het kentekenbewijs is daarom ingenomen. Ook het rijbewijs van de 32-jarige man uit Deil is ingenomen, omdat hij sinds kort een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft gedurende een half jaar.
VerkeersOngevallenAnalyse kwam voor nader technisch sporenonderzoek ter plaatse. Het onderzoek loopt nog.
(08)

Laatst gewijzigd 06-04-2009 13:56 | © Regio Gelderland-Zuid |