Gemeente Maassluis

Financiële bijdrage voor dierenhoek t Sparretje

Sparretje.jpg

Dieren- en speelhoek 't Sparretje aan het Sparrendal ontvangt van de gemeente een bijdrage van 25.000 euro. Dit heeft het college van B&W onlangs beslist. Het geld is bedoeld voor het aanschaffen van speeltoestellen voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Voor dit bedrag zal de gemeente houten speelbeesten en klim-/tuimeltoestellen kopen en plaatsen. Het geld zal niet worden gebruikt om meer dieren voor 't Sparretje kopen.

Daarnaast krijgt 't Sparretje ook 25.000 euro van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Deze financiële bijdrage is bedoeld voor speeltoestellen (rolstoelcarrousel en rolstoelwip) voor gehandicapte kinderen. Verder zal de gemeente in eigen beheer ook nog een aantal civieltechnische werkzaamheden verrichten (zoals het vervangen van hekwerken en het aanpassen van de tegelverhardingen) om de kwaliteit van de dierenhoek te verhogen. Het is de bedoeling dat de toestellen voor de zomervakantie worden geplaatst.

Het verbeteren van de kwaliteit en de omvang van de dieren- en speelhoek is een van de voorgenomen acties waartoe besloten werd bij de vaststelling van het speelruimteplan uit 2006. 't Sparretje wordt al ruim 10 jaar gerund door vrijwilligers en blijkt in een grote behoefte te voorzien.