Scania Beers B.V.

2009-04-06

Honderdste Scania in wagenpark Roumaat is een XPi

Breda, 6 april 2009 - Scania Gaanderen heeft aan de Rouwmaat-groep te Groenlo onlangs haar honderdste Scania afgeleverd.

Het betreft een drie-assige naloopasser die voorzien is van de 440 pk / 2300 Nm sterke 13 liter XPI motor. Hiermee voldoet het voertuig aan Euro 5 norm zonder gebruik te maken van AdBlue. Het voertuig is voorzien van een 20 tons HTS kabelsysteem om containers af te zetten. Het 6x2*4 chassis combineert een 9 tons bladgeveerde vooras met een 19 tons luchtgeveerd achterasstel. Dankzij de hefbare en gestuurde naloopas kan de truck op de kleinste oppervlakten moeiteloos manoeuvreren.

De Rouwmaat-groep heeft bewust voor de XPI-motor gekozen. De belangrijkste reden daarvoor is dat ze geen gebruik willen maken van AdBlue. Ook zijn alle voertuigen voorzien van de Scania Retarder en Scania Opticruise. Dit computergestuurde schakelsysteem verhoogt niet alleen het rijgemak voor de chauffeur, maar heeft ook een lager brandstofverbruik tot gevolg.

Meer dan een halve eeuw geleden legde Herman Rouwmaat de basis voor de Rouwmaat-groep en 50 jaar geleden verscheen de eerste Scania in het wagenpark. Dit was een Scania L51 met een 100 pk sterke motor. De Rouwmaat-groep is gevestigd in Groenlo, Hengelo, Dinxperlo, Zutphen, Ulft, Losser en in Bocholt (Dld.) Het bedrijf heeft vijf verschillende divisies: Advies en Bodem, Beton, Mortels & Vloerspecies, Grond, Weg- & Waterbouw, Recycling en Transport. De divisies staan dicht bij de klant waardoor ze kortere lijnen kunnen garanderen en flexibel naar hun klanten kunnen zijn. Kwaliteit is erg belangrijk voor de Rouwmaat-groep, zowel in relaties als in het werk. Om dit ook in de toekomst waar te maken garandeert de Rouwmaat-groep zich van het beste materieel. De huidige directie wordt gevormd door Hans en Jos Rouwmaat, de zonen van de grondlegger van het bedrijf.

De gebroeders Rouwmaat hebben onder andere vanwege de jarenlange goede samenwerking met de fabrikant opnieuw voor een Scania gekozen. Daarnaast hebben ze ervaren dat Scania's ruimschoots aan de zware kwaliteits- en veiligheidseisen van de Rouwmaat-groep voldoet; een absolute voorwaarde voor het bedrijf.

Rouwmaat-100ste-09-332

2300 Nm XPI kracht voor Rouwmaat in de honderdste Scania; v.l.n.r. Hans Rouwmaat, Dries Zwienenberg (Regiodirecteur Scania), Jos Rouwmaat en Geertjan te Poele (Account manager Scania).

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com