Ingezonden persbericht


Viadeo benoemt Peter Crosby tot Chief Operating Officer Europe

Amsterdam, 6 april 2009 - Viadeo is het grootste zakelijke sociale netwerk in Europa met meer dan zeven miljoen leden. Peter Crosby is benoemd tot nieuwe Chief Operating Officer (COO) om de Europese expansie (buiten Frankrijk) met een toegewijd team in de belangrijkste strategische gebieden te leiden. Hiervoor was Crosby directeur bij Viadeo voor Groot-Brittannië.

Crosby gaat in Parijs (hoofdkantoor van Viadeo) aan de slag. Hij geeft leiding aan een team van 25 medewerkers in de verschillende Viadeo-kantoren in Londen, Madrid, Milaan, Barcelona en Parijs. De Benelux-activiteiten blijven voorlopig ondergebracht in Parijs.

Voordat Crosby aan de slag ging bij Viadeo, was hij Business Development Director bij j4b. Dit bedrijf subsidieert en financiert databases SaaS-businesstools voor het mkb en lokale overheidsinstellingen in Groot-Brittannië. Dit doet j4b via een Europees partnernetwerk. In zijn functie was Crosby verantwoordelijk voor het lanceren van nieuwe producten en het onderzoeken van het expansiepotentieel van het bedrijf in de Verenigde Staten.

"Ik start met deze nieuwe functie in een periode waarin sociale netwerken bloeien en een enorme wereldwijde groei doormaken. Zo is in maart 2009 het aantal Viadeo-leden gestegen met tussen de twintig en dertig procent", zegt Crosby. "Mijn belangrijkste doelstelling voor het komende jaar is de consolidatie van Viadeo en het versnellen van de groei in Groot-Brittannië, Italië, Spanje, de Benelux en de rest van Europa. Ik ben heel enthousiast om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en ik ben ervan overtuigd dat we onze doelen zullen bereiken."

# # #

Over Viadeo

Viadeo, opgestart in juni 2004, is een van de grootste zakelijke sociale netwerken ter wereld. Met meer dan zeven miljoen leden is Viadeo onmisbaar geworden voor hen die hun zakelijke opportuniteiten wensen te vergroten door nieuwe klanten, personeel en zakelijke partners te ontdekken, de zichtbaarheid en online reputatie wensen te verbeteren en hun netwerk met professionele contacten wensen te ontwikkelen en te beheren.

De Viadeo-leden bestaan uit CEO's, ondernemers en managers van uiteenlopende sectoren, zowel start-ups als gevestigde ondernemingen.

Dagelijks zijn er meer dan tienduizend nieuwe inschrijvingen, veertigduizend contactaanvragen en meer dan één miljoen geraadpleegde profielen.

Viadeo, met hoofdkantoor in Parijs, heeft ook kantoren in het Verenigd Koninkrijk (Londen), Spanje (Madrid en Barcelona), Italië (Milaan), China (Peking), India (New Delhi) en Mexico (Mexico City). Het bedrijf telt tweehonderd werknemers wereldwijd.