Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Autosport voor jou!

FORMULE1RaceReport wordt Formule1.nl

Amsterdam, 6 april 2009 - Het populaire autosportblad FORMULE1RaceReport is van naam veranderd. Voor een heldere aansluiting bij de drukbezochte website heet het magazine voortaan Formule1.nl. De nieuwe slogan, 'Autosport voor jou!', geeft aan dat Formule1.nl zich niet alleen concentreert op de wereldberoemde Grands Prix, maar ook op andere gebieden van de autosport.

De nieuwe hoofdredacteur van Formule1.nl Tonie Broekhuijsen, ook hoofdredacteur van AutoWeek, verwoordt de veranderingen als volgt: "Met deze titel maken we duidelijker dat de website en het blad één geheel vormen. Op de website volg je het nieuws. In het blad krijg je, meer dan voorheen, interviews, historie en achtergronden. Zo doen we dat bij AutoWeek ook. Overigens zijn we nog steeds het enige magazine in Nederland met een officiële persaccreditatie voor de F1. Dus we zitten wel bovenop het nieuws."

Platform voor fans
"Belangrijk vind ik ook om de interactie met lezers en bezoekers van de site te vergroten. Autosport kent fanatieke volgers. Formule1.nl wil meer zijn dan een zender die al het nieuws over je heen strooit. Het moet een platform worden, waar je als fan ook zelf je ei kwijt kunt. Zowel op de website als in het blad zullen we daar in het vervolg veel meer ruimte aan besteden."

Geen onbekende
De dagelijkse leiding van Formule1.nl is in handen van chef redactie Sandor van Es. Van Es is in de nationale autosport geen onbekende. Vanaf zijn twaalfde was hij op de kartbaan te vinden, waar hij meer dan 50 overwinningen op zijn naam schreef. Van 1997 tot 2002 racede hij in het Dutch Touring Car Championship, beter bekend als het DTCC. In 2001 schreef hij met het BMW Dealerteam het kampioenschap op zijn naam. Sinds 2005 racet Sandor in de BRL V6 raceklasse, waar hij in 2006 het kampioenschap op zijn naam schreef. Sandor van Es begon zijn journalistieke carrière bij AutoWeek en was hiervoor chef redacteur van GTO.

Over Formule1.nl
Mannen met passie voor autosport kunnen niet om FORMULE 1.nl heen. Het tijdschrift verschijnt na elke F1 race. Ook andere takken van autosport, zoals DTM, A1 Grand Prix en Masters, komen uitgebreid aan bod. De onafhankelijke redactie, hoge journalistieke kwaliteit en onovertroffen foto's maken FORMULE 1.nl tot dé autoriteit op het gebied van autosport in Nederland.

Over Sanoma Men's Magazines
Sanoma Men´s Magazines (SMM) is uitgever van AutoWeek, Belegger.Magazine, Computer Idee (50%), De Nationale Botenbank, Duck Out, Fiets, FietsActief, FORMULE 1 RaceReport, Gamer.Magazine, Golfers Magazine, GOLFjournaal, GolfNieuws, Grasduinen, GTO, hockey.nl, James, KIJK, MOTO73, MOTOR, Motorjacht, Revu, Panorama, Playboy, Procycling, Sportweek, Start met Wielrennen, Triv', Truckstar, TV Film, Zeilen, Zo Zit Dat en talloze succesvolle websites, waaronder autotrader.nl, insidegamer.nl, AutoWeek.nl, Belegger.nl, Playboy.nl en Gamer.nl. Sanoma Men's Magazines is een 100% dochter van Sanoma Uitgevers. Voor meer informatie over Sanoma Men's Magazines: www.smm.nl.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met ruim 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2007 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 539,8 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht