Ingezonden persbericht


Sittard,
6 april 2009

Samenwerking Stichting Leergeld en Jeugdsportfonds Limburg

Het Jeugdsportfonds Limburg en de Stichtingen Leergeld Westelijke Mijnstreek en Parkstad gaan een samenwerkingsverband aan. Op 14 april a.s. ondertekenen beide partijen officieel de samenwerkingsovereenkomst op het Gemeentehuis Sittard-Geleen. Burgemeester Sjraar Cox, voorzitter van het Jeugdsportfonds Limburg en de voorzitters van de beide stichtingen Leergeld zullen hun handtekening onder de overeenkomst zetten. Stichting Leergeld kan door deze samenwerking een deel
van haar sportgerelateerde aanvragen indienen bij het Jeugdsportfonds. Hierdoor zullen de doelstellingen
van het Jeugdsportfonds Limburg én van de Stichting Leergeld nog beter kunnen worden verwezenlijkt.

Jeugdsportfonds Limburg: "Alle kinderen moeten kunnen sporten"

Het
Jeugdsportfonds Limburg is een fonds dat jongeren laat sporten voor wie dat anders financieel niet mogelijk is. Het fonds betaalt voor hen de contributie en benodigde materialen. Alleen intermediairs kunnen de kinderen aanmelden voor een bijdrage. Dit zijn mensen die op een professionele wijze met het kind te maken hebben, zoals docenten of medewerkers van Bureau Jeugdzorg.

Het
Jeugdsportfonds Limburg is drie jaar geleden gestart in samenwerking met Bureau Jeugdzorg en het Huis voor de Sport Limburg. Jack
Opgenoord (secretaris Jeugdsportfonds Limburg): "Door de sterke groei en het aansluiten van steeds meer Limburgse gemeenten is uitbreiding van ons netwerk van groot belang. Daarom zijn we ook erg blij met deze samenwerking."

Stichting Leergeld: "
Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen"

De Stichting Leergeld is een landelijk opererende
stichting. Via lokale stichtingen zet Leergeld zich in om schoolgaande kinderen uit minima gezinnen te laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijke leven op en rond school, op het sportveld of aan kunstzinnige of culturele (vormings)activiteiten. Leergeld kiest voor een preventieve insteek "liever nu een beetje geld voor leren en meedoen dan later collectief duur Leergeld betalen."

Aanvragen

Aanvragen
kunnen worden ingediend bij de Stichting Leergeld (www.leergeldlimburg.nl) of het
Jeugdsportfonds (www.Jeugdsportfonds.nl).


* * * * * * Einde
persbericht * * * * * *