Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BR-ND Mountain Design zet zich met Music Mayday in voor een betere wereld.

Achtergrond
Music Mayday tekent als not-for-profit organisatie voor een toekomst waarin alle jeugd de mogelijkheid heeft zijn creativiteit en artistieke potentie te ontwikkelen, te ontdekken en in te zetten voor een betere wereld. De manier voor jongere om hun talenten te tonen begint vaak met hun kunsten in de openbare ruimte te manifesteren. Dit is hun podium om gezien te worden. De vrijheid en laagdrempeligheid die dit podium met zich meebrengt heeft BR-ND Mountain Design ook meegeven in de merkcreatie van Music Mayday.

Creatieve rationale
Het creatieve concept is gebaseerd op het idee van tags en stickers in een jong stedelijk omgeving. Het embleem wordt samengesteld uit twee entiteiten; een sticker met wordmark en de pay-off en de `MM' markering, een spontane graffiti verpersoonlijking. Het embleem zorgt voor verleiding van de creatieve stedelijke jeugd tussen de leeftijd van 12 tot 27 jaar. In zowel Europa als in ontwikkelingslanden. Ook zorgt het voor een heldere binding met schenkers en sponsoren van Music Mayday. Voor een secundair niveau, wordt in het creatieve concept een ruwe concrete muur en hand gekrabbelde berichten gebruikt als achtergrond. Snapshot fotografie zorgt verder voor het 'vangen' van het actieve en creatieve gevoel van concerten, workshops en evenementen. De verschillende creatieve bouwstenen zorgen uiteindelijk in de ontwikkelingslanden voor een eenvoudig, flexibel en bindend identiteitssysteem. BR-ND Mountain Design heeft naast een algemeen creatief platform ook de ontwikkeling mogen doen van de belangrijkste identiteitsdragers zoals stationary, presentatie hulpmiddelen, website, affiches, t-shirts, posters en banners.

Credentials
Opdrachtgever: Music Mayday
Bureau: BR-ND Mountain Design
Account: Elmire van Tongeren
Creatie: Kiki Hartman en Laura den Otter

Over BR-ND Mountain Design
BR-ND Mountain Design is an international design agency with a dedicated team of creatives, strategists and project managers. Originally focused on innovative and distinctive packaging, our passion now extends to other disciplines of brand strategy and brand creation. BR-ND Mountain Design is member of the family of BR-ND People, an international group of branding agencies. Together with our clients, we combine solid strategy with outstanding creativity and operational excellence to craft inspirational brands.