Gemeente Teylingen

cultuur beleid

Gemeenteraad kan kiezen in kunst en cultuur beleid

20 maart 2009

De gemeente Teylingen heeft de conceptnota kunst en cultuur opgesteld. Deze nota is de basis voor een debat in de gemeenteraad over het kunst- en cultuurbeleid voor de komende vijf jaar. Op 7 april behandelt de commissie Welzijn de nota. In de raadsvergadering van 23 april debatteert de raad over het kunst- en cultuurbeleid.

Conceptnota

De gemeente wil zich naast een water en waterrecreatiegemeente, profileren als een aantrekkelijke kunst- en cultuurgemeente voor haar eigen inwoners en bezoekers.

Hiervoor beschrijft de keuzenota vijf strategieën:
* Warmond, kunst- en cultuurdorp

* Actieve cultuurparticipatie ofwel amateurkunst
* Passieve cultuurparticipatie ofwel cultuurbeleving
* Cultuureducatie voor jeugd op de Teylingse scholen
* Cultureel erfgoed en volkscultuur

Het plan is dat de gemeenteraad hieruit twee strategieën kiest. De overige strategieën spelen een ondersteunende rol. De keuzenota vraagt de raad ook om uitspraken over de doelgroepen van het kunst- en cultuurbeleid en het ambitieniveau.

Definitief beleid kunst en cultuur

Als de gemeenteraad keuzes heeft gemaakt en daarmee de conceptnota is vastgesteld, stelt de gemeente de beleidsnota op. Hierbij betrekt de gemeente inwoners en culturele instellingen. Samen met deze groepen werkt de gemeente de beleidsnota verder uit in concrete voorstellen voor activiteiten.

De keuzenota kunt u hier downloaden.