UMC Groningen

Informatieavond prostaatkanker in het UMCG

24 maart 2009 Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) organiseert een informatieavond over prostaatkanker. Centraal staan de vragen die patiënten en anderen hebben over prostaatkanker, de diagnostiek, de behandelvormen en de gevolgen hiervan voor bijvoorbeeld seksualiteit en continentie. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 7 april vanaf 19.30 uur.

Tijdens de informatieavond gaat een team van zorgverleners van alle betrokken specialismen uit het UMCG in op vragen die bezoekers over het thema stellen. Twee urologen en een bekkenfysiotherapeut verzorgen een inleiding. Zij bespreken onder meer wat de behandeling betekent voor de kwaliteit van leven en hoe fysiotherapie na een prostaatoperatie kan bijdragen aan een zo goed mogelijk herstel. Het UMCG organiseert deze avond samen met de Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP).

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden en/of meer informatie krijgen via telefoonnummer (050 361 33 00). De toegang is gratis.

Contactpersoon: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.

Terug