Gemeente Asten luchtmachtbasis De Peel

Vliegoefeningen boven luchtmachtbasis De Peel

In verband met de oefening Basic Windmill vinden van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 april overdag vliegactiviteiten plaats boven luchtmachtbasis De Peel.

Vanwege de oefening Basic Windmill vinden van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 april vliegactiviteiten plaats boven luchtmachtbasis De Peel. De vliegbewegingen vinden plaats van dinsdag 7 t/m donderdag 9 april van 09.00 uur tot 16.30 uur. Op vrijdag 10 april wordt gevlogen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Oefening Basic Windmill

De oefening Basic Windmill heeft als doel het opleiden van zogenaamde Forward Air Controllers. Dit zijn militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. In het kader van hun opleiding moeten cursisten in praktijksituaties leren samenwerken met vliegtuigen van verschillende NAVO-bondgenoten. Hiertoe vinden gedurende het jaar verschillende oefeningen plaats in het luchtruim boven en rondom luchtmachtbasis De Peel.

Meer weten?

Er wordt niet gevlogen beneden de toegestane hoogte en de vliegtuigen starten en landen niet op luchtmachtbasis De Peel. Naast deze oefening blijven de dagelijkse vliegoperaties van de Koninklijke Luchtmacht en haar NAVO-partners gewoon plaatsvinden. Voor eventuele geluidhinderklachten kan contact worden opgenomen met het gratis klachtennummer van de Koninklijke Luchtmacht, tel. (0800) 0226033 of met Staf Voorlichting, luchtmachtbasis De Peel, tel. (0493) 598045.