Gemeente Goes

Notitie over eenzaamheid

Op dinsdag 7 april as. wordt om 14.30 uur in het Stadskantoor het eerste exemplaar van de notitie âHet duurde weer lang vandaag...â aangeboden aan wethouder J. Adriaanse.

De notitie is een ongevraagd advies van de Seniorenraad Goes over het thema eenzaamheid onder ouderen. Deze notitie geeft een aanzet tot discussie over dit thema en brengt de ontwikkelingen in kaart rondom eenzaamheid onder ouderen. De Seniorenraad wil een bijdrage leveren aan een betere signalering van de problematiek en doet verscheidene aanbevelingen om de eenzaamheid van vooral ouderen aan te pakken.

De Seniorenraad Goes is een gemeentelijke adviescommissie. Ze geeft gevraagd en ongevraagd advies aan (vooral) het College van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad van Goes over onderwerpen die van belang zijn voor senioren. Op deze manier kunnen ouderen actief aan de totstandkoming van het gemeentelijk beleid bijdragen. De Seniorenraad is op veel terreinen actief zoals: wonen, zorg, verkeer- en vervoer, veiligheid, wet maatschappelijke ondersteuning, sport en cultuur.