Gemeente Heeze-Leende


Uitnodiging: ingebruikname LED-verlichting kerken Heeze op 7 april

De LED-verlichting van de twee kerken in Heeze, de Sint Martinuskerk en de Protestantse kerk wordt op dinsdagavond 7 april a.s. in gebruik genomen.

De verlichting met een amber (bleu) kleur gaat ongeveer gelijktijdig met de straatverlichting aan als het donker wordt en brandt dan ongeveer zes uur.

De gemeente Heeze-Leende en de stichting Vrienden van Heeze nodigen alle inwoners uit voor deze ingebruikname. Vanaf 21.00 uur wordt vanaf het gemeentehuisplein te voet vertrokken naar de St. Martinuskerk en vervolgens naar de Protestantse kerk. Op beide locaties wordt de LED-verlichting officieel overgedragen aan de kerken. De fanfare van Heeze zal alle betrokkenen en geĂŻnteresseerden muzikaal begeleiden op weg naar de kerken. Rond 21.45 uur wordt teruggewandeld naar het gemeentehuis waar u samen met anderen het glas kunt heffen.

Project `Burgers verlichten kerken in Heeze'

De ingebruikname van deze LED-verlichting is het eindresultaat van het project `Burgers verlichten kerken in Heeze'. Het project maakt onderdeel uit van het actieplan `Naar een bruisend Heeze'. Het actieplan is ontstaan dankzij samenwerking van de gemeente Heeze-Leende, stichting Vrienden van Heeze, de Lokaal Toeristische Adviesraad Heeze-Leende en de drie ondernemersverenigingen Ondernemers Vereniging Heeze-Leende, Heezer WinkeliersVereniging en Horeca Vereniging Heeze. Het initiatief is genomen door de stichting Vrienden van Heeze. Deze stichting wil met activiteiten in de kern Heeze en het verbeteren en verfraaien van het dorp het ondernemersklimaat met betrekking tot recreatie en toerisme verhogen. Eerder al werd het wandelpark in Heeze met onder andere wandelpaden en bankjes gerealiseerd.

Bijdrage vanuit `Leader', inwoners en bedrijven

De stichting Vrienden van Heeze en de gemeente Heeze-Leende hebben in dit project op een prettige wijze samengewerkt met de provincie Noord-Brabant en de plaatselijke groep Streekplatform Boven Dommel.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit `Leader'. Dit is een stimuleringsregeling die zich richt op de sociaal-economische ontwikkeling van het reconstructiegebied Boven-Dommel.

Het doel van het provinciale reconstructiebeleid is onder meer om in de dorpen de leefbaarheid te verbeteren, wat prachtig aansluit bij de doelen die de gemeente en de stichting zich hebben gesteld. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Boven Dommel.

Zeker zo belangrijk is het feit dat burgers en bedrijven van Heeze-Leende ongeveer de helft van het totaalbedrag hebben bijgedragen. Hiervoor een speciaal woord van dank!

Iedereen is van harte welkom op dinsdag 7 april vanaf 21.00 uur. Graag tot dan!