Gemeente Hoorn

Hoornse gemeenteraad vergadert vroeger

De vergadering van de Hoornse gemeenteraad van dinsdag 7 april 2009 begint om 19.00 uur in plaats van 20.00 uur. Dit vanwege de uitgebreide agenda van de gemeenteraad. Belangrijkste bespreekpunten zijn het bestemmingsplan van het Van Aalstweggebied, de herinrichting van de Korenbloem, de reconstructie van de Liornestraat en het aangepaste welstandsbeleid.

Van Aalstweggebied
Als eerste staat het bestemmingsplan van het Van Aalstweggebied op de agenda. In het raadsvoorstel wordt een uitbreiding van het Run Shopping Centre voorgesteld, plus de invulling van de Compas-locatie en de Beemsterboer-locatie door respectievelijk winkels, kantoren en mogelijk woningbouw. Daarnaast neemt de raad een besluit over de vraag of in het Run Shopping Centre ook winkels worden toegelaten die passen binnen het thema vrije tijd.

Herinrichting Korenbloem
Vervolgens komt de herinrichting rond winkelcentrum de Korenbloem aan bod. Het college van B en W wil het oorspronkelijke plan voor de herinrichting van de omgeving van het winkelcentrum aanpassen. Het oorspronkelijke plan voor de omgeving Korenbloem bevat een plein met terras boven het water. Het college wil die constructie laten vervallen en het water open laten om kosten te besparen. Het voorziene plein en terras wordt nu gecreëerd bij sporthal De Opgang en het wijkcentrum.

Reconstructie Liornestraat
Als derde punt staat de reconstructie van de Liornestraat en de J.D geagendeerd. Uit de behandeling van dit punt in de raadscommissie op 31 maart blijkt echter dat een meerderheid van de politiek het niet eens met het door het college voorgestelde besluit. Op 7 april beslist de raad definitief of het punt wordt behandeld of niet. Het college van B en W wil deze weg veiliger maken door een duidelijker scheiding te maken tussen langzaam en snel verkeer. De weg wordt smaller en krijgt een breder fietspad. De stoplichten bij de kruisingen (Wabenstraat, Johannes Poststraat, Drieboomlaan en Emmalaan) worden verwijderd en op de kruising van de Liornestraat met de Johannes Poststraat wordt een rotonde aangelegd.

Andere punten die besproken worden zijn het aanpassen van het welstandsbeleid, het verzoek om het perceel Keern 121 te splitsen en het parkeerbeleid, het parkeerbeheer en de reserve parkeren. Verder besluit de raad onder andere over het aangepaste bouwplan voor de TSH-locatie, het organisatieplan Brandweer, het vernieuwen van steiger bunkerschip aan het Oostereiland, de subsidieregeling kavelkopers, wijziging van de Algemene Plaatselijk Verordening, en subsidiering energiebesparingtechnieken.
Laatste wijziging van deze pagina: 1 april 2009