Masterclass Karate voor 80 plussers tijdens uitgifte Zomerpostzegels

02/04/2009 09:42

Nationaal Ouderenfonds

Jong van geest én lijf: karate masterclass voor 80 plussers

Ouderenfonds en TNT Post presenteren voor 74e keer Zomerpostzegels

Het Nationaal Ouderenfonds nodigt u van harte uit om op dinsdag 7 april a.s. de onthulling van de eerste Zomerpostzegels 2009 bij te wonen. De overhandiging vindt plaats tijdens een Karate masterclass, waar tientallen ouderen onder professionele begeleiding van enkele oudere karateka's en karateleraar Johan van den Hoofdakker de beginselen van de karatesport zullen leren.

Het steunen van goede doelen door TNT Post met een bijslag op postzegels heeft een lange traditie. De eerste Zomerpostzegels werden uitgegeven in 1935.

Met de activiteit op 7 april wordt ingehaakt op het thema van de Zomerpostzegels 2009: 'Vergeet-ze-niet'. Sommige dingen veranderen niet als je ouder wordt, zoals de behoefte aan een praatje en contact. Ouderen staan nog midden in het leven en willen volop meedraaien in de maatschappij. Zij hebben nog vaak dezelfde interesses als jongeren. Veel ouderen blijven in gedachten dan ook net zo jong als ze waren, maar kunnen soms door verschillende oorzaken de deur niet meer uit. Ouderen dreigen zo het contact te verliezen met hun omgeving en komen dan langs de zijlijn van de samenleving te staan. Dit, terwijl ze met hun levenservaring nog zoveel te bieden hebben.

Het Nationaal Ouderenfonds wil dat deze ouderen niet vergeten worden en laat met de karate masterclass zien dat ouderen meer kunnen en willen dan menigeen denkt.

De presentatie vindt plaats tussen 11.00 en 12.30 uur bij TNT Post, Prinses Beatrixlaan 23, 2595 AK te Den Haag. Een vertegenwoordiger van uw redactie is van harte welkom om de presentatie bij te wonen.

De bijslag van euro 0,22 per Zomerpostzegel gaat direct naar projecten van het Nationaal Ouderenfonds om eenzaamheid te bestrijden. Momenteel zijn er één miljoen ouderen in Nederland die vaak eenzaam zijn. Daarvan zijn meer dan 200.000 ouderen zelfs extreem eenzaam; zij hebben slechts eens in de vier weken een sociaal contact. Het Nationaal Ouderenfonds vergeet ouderen niet en biedt een helpende hand. Bijvoorbeeld met de BoodschappenPlusBus, die ouderen de mogelijkheid biedt er weer op uit te gaan. Voor velen van ons de normaalste zaak, voor veel ouderen iets om naar uit te kijken.





http://www.ouderenfonds.nl