Gemeente Dongen

Onderhoud kruising Hoge Ham Gasthuisstraat Mgr. Poelsstraat

Publicatiedatum: 2-4-2009

Van dinsdag 7 tot en met vrijdagavond 10 april voert de gemeente onderhoud uit aan de kruising Hoge Ham Gasthuisstraat Mgr. Poelsstraat (bij de Koepelkerk). Het wegdek wordt gerepareerd en verstevigd. Het kruispunt blijft wel open: doorgaand verkeer wordt met behulp van verkeerslichten over de andere rijstrook geleid.

In het najaar van 2005 is de kruising opnieuw ingericht en voorzien van een fietsvriendelijke strook (autos te gast). Het verkeer vanuit de Lage Ham - Hoge Ham mag sinds de reconstructie niet meer linksaf slaan, maar dat gebeurt toch heel vaak. Vooral het vrachtverkeer zorgt voor veel schade aan het wegdek. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor fietsers. Als de werkzaamheden aan de Rijensebrug en de nieuwe rotonde aan de Middellaan-Westerlaan beginnen, zal de route via het centrum naar verwachting meer worden gebruikt. Het kruispunt bij de Koepelkerk moet dan goed zijn.

Planning
Op dinsdag 7 en woensdag 8 april worden de werkzaamheden aan de ene rijstrook uitgevoerd; die rijstrook blijft tot en met donderdag 9 april afgesloten voor het verkeer. Op vrijdag 10 april worden de werkzaamheden aan de andere rijstrook uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden blijft de kruising open; verkeerslichten zorgen ervoor dat de rijstroken om beurten beschikbaar zijn voor doorgaand verkeer.

Omleiding
Het verkeer vanuit de Lage Ham Hoge Ham wordt omgeleid via de Bolkensteeg Min. Aalberselaan. Het verkeer met de bestemming Hoge Ham richting Centrum wordt tijdelijk omgeleid via de Min. Aalberselaan Mgr. Ariënsstraat. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer in de Min. Aalberselaan Mgr. Ariënsstraat omgedraaid. In de Hoge Ham, tussen de Gasthuisstraat en de Mgr. Ariënsstraat wordt de eenrichtingsmaatregel tijdelijk opgeheven.