Gemeente Scheemda


Nieuwe uitgave recreatiekaart

Oldambt startklaar voor recreatieseizoen

Op dinsdag 7 april a.s. wordt de nieuwe uitgave van de Recreatiekaart Oldambt officieel gepresenteerd. Hiermee is aan de start van het recreatieseizoen voor inwoners en toeristen een actuele kaart beschikbaar. Het eerste exemplaar van de kaart wordt door burgemeester Lo van Kats overhandigd aan de voorzitter van de Stichting "Vrienden van de Nieuwe Schans", de heer Peter Hagedoorn.

Recreatiekaart Oldambt

Met deze tweede druk is de kaart weer actueel: de laatste ontwikkelingen en veranderingen op toeristisch gebied zijn er in verwerkt. Op de kaart staan recreatievoorzieningen, fiets- en wandelpaden aangegeven. Tevens geeft de kaart informatie over musea, restaurants, campings, jachthavens en natuurgebieden.

Verspreiding

In Bad Nieuweschans wordt de kaart huis-aan-huis verspreid. Andere inwoners en toeristen kunnen de kaart afhalen bij de gemeentehuizen van Reiderland, Scheemda en Winschoten. Ook is de kaart beschikbaar bij het VVV Winschoten en bij de Toeristische Informatie Punten in het Oldambt.

Officiële presentatie en onthullen naam Bad Nieuweschans

Op 7 april wordt het eerste exemplaar overhandigd aan de voorzitter van de Stichting "Vrienden van de Nieuwe Schans", de heer Peter Hagedoorn. Dit gebeurt aansluitend aan de officiële onthulling van het eerste plaatsnaambord Bad Nieuweschans aan de Hamdijk. De nieuwe naam Bad Nieuweschans staat nu prominent op de recreatiekaart.

Genieten van Oldambt

Het doel van de kaart is om inwoners en gasten van het Oldambt volop te laten genieten van het mooie recreatiegebied. Er zijn in het Oldambt veel mooie plekken te ontdekken. Er zijn afwisselende fiets- en wandelpaden en prachtige vergezichten, ook vanaf en rond het Oldambtmeer.
De kaart is tot stand gekomen in opdracht van de Gemeenschappelijke Regeling Blauwestad, dat zijn de drie gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten