Stadsdeel Zeeburg


---

Nieuwe inrichting Timorplein in twee fasen uitgevoerd

Persbericht

3 april 2009
Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg heeft besloten om de nieuwe inrichting van het Timorplein in twee fasen uit te voeren. Over de inrichting van het pleindeel met drie grote bomen wordt later beslist. De mogelijkheden voor het behouden van deze bomen worden nog onderzocht. Met de herinrichting van het pleindeel rond het Timorpleingebouw kan in november worden gestart. Het gefaseerd inrichten van het Timorplein wordt besproken in de raadscommissie Fysiek Domein op 7 april.

Met dit besluit wil het Dagelijks Bestuur de voortgang in het project houden. De herinrichting rond het Timorpleingebouw en de aangrenzende Lombokstraat en Timorstraat hoeft niet uitgesteld te worden. Gasten en bezoekers van Hotel Stayokay en Studio K met een eetcafé en bioscoop kunnen zo gebruikmaken van het vernieuwde plein in het terrasseizoen.

Voor wat betreft het pleindeel met drie grote bomen, wil het Dagelijks Bestuur zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de raadscommissie Fysiek Domein. De raadscommissie en de bewoners hebben het Dagelijks Bestuur gevraagd een aanvullend onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het behoud van de twee iepen en de esdoorn. De uitkomsten van het aanvullend onderzoek worden besproken in de commissievergadering Fysiek Domein op 11 mei.

---