Gemeente Enschede

Indianenconcert Sin Frontera voor schoolkinderen Hogeland

Ook gratis lunchconcert voor ouders en wijkbewoners

De kinderen van de basisscholen Alfonsus, Drakensteyn en Willem Wilmink krijgen dinsdag 7 april een optreden van de groep Sin Frontera aangeboden door BASIS053. Sin Frontera maakt spannende wereldmuziek. Voor andere belangstellenden is er dezelfde dag een gratis lunchconcert. De optredens vinden plaats in Wijkcentrum De Roef.

Met `indianen' als rode draad organiseert BASIS053 tal van activiteiten na schooltijd. Tijdens het open atelier staat de kunst van indianen centraal, bij ballet worden er indianendansen gedanst en ook de stripboeken die gemaakt worden hebben dit thema. De wereldmuziek van de groep Sin Frontera past hier goed bij. Speciaal voor het thema `indianen' richten de muzikanten zich op Zuid Amerika. De groepen 6 t/m 8 bezoeken de voorstelling van 13.30-15.00 uur. Ook ouders, wijkbewoners en andere belangstellenden kunnen hiervan meegenieten. Zij worden uitgenodigd voor een lunchconcert. Het lunchconcert wordt gehouden op 7 april in de Roef van 12.00-13.00 uur. Koffie en krentenwegge staan klaar. De entree is gratis.

Basis053 is een initiatief van de gemeente Enschede. Het programma is een extra
investering om kinderen gezond, veilig en actief te laten opgroeien in hun wijk.
Er vindt een brede samenwerking plaats tussen uiteenlopende instanties en organisaties als het onderwijs, welzijn, peuterspeelzalen, kinderopvang, gezondheidszorg, sportverenigingen, educatieve en culturele instellingen.

Geplaatst: 03 april 2009.

3 april 2009