Gemeente Dongen

Inloopavond bestemmingsplan Buitengebied

Publicatiedatum: 6-4-2009

In de Centrale hal van het gemeentehuis vindt dinsdagavond 7 april een inloopavond plaats over het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied, dat momenteel ter inzage ligt. Daarin staan de contouren voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied. Met het plan biedt de gemeente Dongen nieuwe kansen voor inwoners en ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van een minicamping bij voormalige agrarische bedrijven of een bed & breakfast. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Het voorontwerpbestemmingsplan bestemmingsplan Buitengebied voorziet in herziening van diverse bestemmingsplannen. Het gaat hierbij om het buitengebied van Dongen en s Gravenmoer. De huidige bestemmingsplannen zijn verouderd en onvoldoende op elkaar afgestemd. Verder spelen ze onvoldoende in op actuele ontwikkelingen, zoals reconstructieplan De Meierij, gebiedsplan de Wijde Biesbosch en de nieuwe Wet ruimtelijke ordening.

Belangstelling groot
Het buitengebied staat behoorlijk in de belangstelling. Veel inwoners en ondernemers hebben de afgelopen jaren wensen ingediend. Daar spelen we met het nieuwe bestemmingsplan waar mogelijk op in, aldus wethouder Joop Velthoven. In november vorig jaar heeft de raad de Nota van uitgangspunten vastgesteld en in september zal het bestemmingsplan klaar zijn. Wethouder Velthoven geeft aan dat de gemeente een klankbordgroep in leven heeft geroepen om mee te denken en te praten over het onderwerp: In het buitengebied hebben we te maken met een behoorlijk aantal belangen en activiteiten: agrarisch, natuur en landschap, recreatie, wonen en niet-agrarische bedrijvigheid. Sommige activiteiten kun je goed met elkaar verenigen terwijl andere juist botsen. Om de verschillende belangen en activiteiten goed in beeld te krijgen, hebben we vertegenwoordigers van bewoners en van verschillende organisaties gevraagd te reageren op en te adviseren over de Nota van Uitgangspunten. Daarmee hopen we het inspraakproces nu zo soepel mogelijk te kunnen doorlopen.