Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 07-04-2009

Vaste wielbouten

ABCOUDE Vaste wielbouten zorgden op maandag 6 april op de Rijksweg A2 voor problemen tussen een huurder en verhuurder van een bestelbus.

Rond 00.55 uur reed een 42-jarige vrouw uit Amsterdam met een gehuurde bestelbus over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam. Achter haar reed haar 39-jarige vriend uit Utrecht in zijn auto. Net voorbij de afslag Abcoude kreeg de Amsterdamse een klapband en stopte op de vluchtstrook, haar vriend stopte achter haar.

Beiden zochten in de bestelbus naar een krik en een moersleutel. Beide bleken niet in de bus aanwezig te zijn. Daarop namen zij contact op met de Amsterdamse verhuurder. Een medewerker van dat bedrijf kwam ter plaatse, maar het lukte hem niet alle moeren van de lekke rechterachterband los te krijgen. Daarop maakte hij aanstalten om weg te gaan. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de medewerker van het verhuurbedrijf aangaf dat de bus wel op tijd terug moest zijn omdat zij anders hun borg van 350 euro kwijt waren.

Toen de medewerker daadwerkelijk in zijn auto stapte en weg wilde rijden, probeerde de Amsterdamse dat te voorkomen door bij het geopende portier te gaan staan. Zij wilde voorkomen dat hij haar met pech midden in de nacht op de snelweg achter zou laten. De man reed echter achteruit, terwijl zij bij het geopende portier meeliep. Er ontstond een schermutseling tussen hen, waarbij de vrouw de man een klap gaf en hij haar een zet zou hebben gegeven, waardoor de vrouw op de rijbaan terecht kwam. De Utrechtse vriend van de vrouw liep voor de auto, maar de man reed door en duwde hem daardoor de rijbaan van de snelweg op. Daarna gaf de medewerker gas en reed weg.

De politie werd gewaarschuwd en ging ter plaatse. De Amsterdamse en Utrechter deden hun verhaal. De ANWB kwam ter plaatse en nadat de vrouw voor 220 euro lid was geworden, werd zij uit de brand geholpen. Beiden kwamen naar het politiebureau en de Amsterdamse deed aangifte van poging tot doodslag c.q. poging zware mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de medewerker van het verhuurbedrijf in.

Filippijn

BREUKELEN Een illegale vreemdeling liep op maandag 6 april tegen de lamp doordat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 09.10 uur zagen agenten een man over de Kanaaldijk West fietsen. Het viel hen op dat dit een damesfiets was en dat het originele ringslot ontbrak, maar dat wel een los ringslot op de bagagedrager lag geklemd. Zij controleerden de fietser en de fiets. De fietser verklaarde in het Engels dat hij afkomstig was van de Filippijnen, maar hij had geen geldig verblijfsdocument, paspoort of ander legitimatiebewijs bij zich. Tevens bleek bij navraag bij de politiemeldkamer dat de fiets in 2006 in de regio Kennemerland was gestolen. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau bleek dat de man in 2001 uitgeprocedeerd was en sindsdien illegaal in Nederland verbleef. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en is in vreemdelingenbewaring gesteld in afwachting van zijn uitzetting naar de Filippijnen. Agenten namen telefonisch contact op met de 51-jarige Haarlemse eigenaresse van de fiets. Zij zal haar eigendom binnenkort bij de politie op komen halen.

Bromfietsers botsen

MONTFOORT Twee bromfietsers kwamen op maandag 6 april in botsing met elkaar. Eén van hen raakte gewond.

Rond 09.55 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Lopik over de Doeldijk, komende uit de richting van Onder de Boompjes en gaande in de richting van het IJsselveld. Hij zag niet dat een 16-jarige bromfietser uit Benschop op de weg stilstond, met een aanrijding tot gevolg. De Lopiker kwam in de linkerberm terecht, raakte een boom en bleef op de slootkant liggen. Hij werd bijgestaan door twee schoolgenoten, een lerares, de conciërge en een onbekend gebleven passant.

De Lopiker werd met beenletsel onder begeleiding van de docente per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De jongen uit Benschop raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij.