Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 7 april 2009

* ROTTERDAMSE ZAAK IN OPSPORING VERZOCHT
De politie besteedt in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan een zaak uit Rotterdam-Rijmond.
Dinsdag 12 november 1991 werd in zijn flat in Rotterdam het stoffelijk overschot gevonden van de 56-jarige Hans Schouten. Hij bleek te zijn vermoord. Uit zijn woning waren o.a. een schilderij, een gouden ketting, een herenhorloge, een fotocamera en een videorecorder verdwenen. Ook zijn auto was weg samen met de kentekenpapieren.

SM-contacten
De auto werd 3 weken later teruggevonden op de Prins Hendrikkade in Rotterdam. De rest van de spullen werd niet gevonden. De zaak werd een paar weken na de moord in een politiebericht op televisie onder de aandacht van het publiek gebracht, maar kon niet worden opgelost. Destijds werd niet verteld dat Hans Schouten homoseksuele en SM-contacten had. Omdat de moord misschien gepleegd is door een contact in die wereld, vraagt de politie aandacht voor het dubbelleven van Hans Schouten.

Herhaling
Het programma Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op dinsdagavond rond 21.45 uur op Nederland 1 en zal woensdagochtend op Nederland 2 rond 10.05 uur herhaald worden.

Weekeinde 4 en 5 april 2009


* POLITIE ONDERZOEKT POGING OVERVAL WONING

ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt een poging overval op een woning aan de Agniesestraat.
De 46-jarige bewoonster meldde rond half drie dat zij, met vermoedelijke en vuurwapen, was bedreigd door twee verdachten. Het tweetal had aangebeld met het verhaal dat zij een pakketje voor de dochter van het slachtoffer wilden afgeven. Nadat de vrouw de deur had geopend werd zij met het vuurwapen bedreigd. Hierop zette zij het op een gillen waarna het
tweetal verdween.
Het signalement van de twee overvallers luidt: De ene jongen had een Chinees uiterlijk. Hij droeg een spijkerbroek, pet en een trui met een capuchon in de kleuren wit/zwart. De andere jongen had een Nederlands uiterlijk. Hij had kort zwart haar droeg eveneens een spijkerbroek en een grijs jack.
Getuigen/slachtoffers
Mocht u getuige zijn geweest, of u bent eveneens slachtoffer geworden van een dergelijke overval, wilt u zich dan melden bij de recherche van district Noord via telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000.


* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN; 13 PERSONEN BEKEURD

BARENDRECHT / ROTTERDAM-WEST - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen onder invloed van alcohol terug te dringen hielden politieagenten diverse alcoholcontroles. In Barendrecht is in de vrijdagavonduren en in de vroege nacht gecontroleerd op de 3e Barendrechtseweg. Hier kregen 5 personen een proces-verbaal.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SPIJKENISSE - In een woning aan het Struisgras is woensdag, rond het middaguur, een hennepkwekerij ontmanteld. Het onderzoek in de woning werd ingesteld nadat er een melding via Meld Misdaad Anoniem bij de politie was binnengekomen. In de woning zijn 617 planten aangetroffen. De planten en de apparatuur voor de hennepkwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 31-jarige Rotterdammer die in de woning aanwezig was is aangehouden en meegenomen voor verhoor.


* JONGENS AANGEHOUDEN VOOR LOPEN OVER AUTO'S

SPIJKENISSE - Twee jongens, een 17-jarige Rotterdammer en een 16-jarige inwoner uit Krimpen aan den IJssel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat ze over geparkeerd staande auto's liepen.
Rond kwart over twaalf werd bij de politie gemeld dat een 8-tal jongens overlast veroorzaakten op de Kikkerveen en over auto's heen liepen. Politieagenten stelden direct een onderzoek in. Bij het zien van de agenten ging de groep uiteen en werden de 2 jongens aangehouden.
De 16-jarige verdachte ging er ook vandoor maar kon enige tijd later bij het metrostation Heemraadlaan worden aangehouden. Door agenten was gezien dat hij tijdens zijn vlucht een wapen weggooide. Dit is veiliggesteld. Na onderzoek bleek het een imitatievuurwapen te zijn.
Beide jongens zijn na verhoor heengezonden nadat hun ouders c.q. verzorgers in kennis waren gesteld van hun aanhouding.


* BEKNELDE MAN NA UREN BEVRIJD UIT AUTO
BLEISWIJK - Een 35-jarige automobilist uit Moerkapelle is zaterdagmorgen rond zeven uur in de tuin van een woning aan de Kruisweg, bekneld in zijn auto, aangetroffen. Rond twee uur in de nacht hoorden de bewoners van de woning een harde klap waarna zij uit het raam keken maar niets bijzonders zagen en vervolgens van hun nachtrust verder genoten. Een voorbijganger trof rond zeven uur de man, die de macht over het stuur was verloren, in de tuin van de bewoners aan. De man, die door de klap bekneld kwam te zitten, sliep. Hij werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en overgebracht naar het Westeindeziekenhuis in 's-Gravenhage. Hier bleek hij slechts lichte verwondingen te hebben. Van hem is bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed reed.


* MAN AANGEHOUDEN;MEDEWERKSTER STADSTOEZICHT BREEKT ARM

ROTTERDAM-ZUID - Een 42-jarige Rotterdammer is vrijdagmiddag op de Gooilandsingel aangehouden toen hij met zijn bromfiets over het trottoir reed.
Personeel van Stadstoezicht zag de man rond kwart voor vier rijden en sprak hem aan. Nadat hem was medegedeeld dat hij een proces-verbaal kreeg weigerde hij om zijn identiteitsbewijs af te geven. Hierop ontstond een kleine worsteling waarbij een 42-jarige medewerkster van Stadstoezicht haar arm brak. De man is overgedragen aan de politie die hem in verzekering stelde.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
OUDE-NOORDEN - Een 27-jarige Rotterdammer is vrijdagavond aangehouden op de Bloklandstraat. De man had rond elf uur diverse spiegels van auto's geslagen met een fiets. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte korte tijd later aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* BROM- EN SNORFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Om de overlast tegen te gaan en de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten vrijdagmorgen een brom- en snorfietscontrole. De controle vond tussen acht en half elf plaat op de Beokhorststraat en de Bentincklaan. In totaal zijn 25 bestuurders gecontroleerd. Van hen kregen er 9 een bekeuring voor ondermeer een te hoge constructiesnelheid, niet bij zich hebben van een rijbewijs, niet dragen van de helm en het negeren van de verplichte rijrichting.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN; 67 BEKEURINGEN

VLAARDINGEN - Politieagenten hielden vridag op de Westlandseweg, de Arij Koplaan en de Marathonweg tussen acht uur 's mrogens en drie uur 's middag diverse verkeerscontroles. De controles zijn gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ongevallen terug te dringen. In totaal kregen 67 personenen een bekeuring. De bekeuring waren voor het niet dragen van de autogordel(30), te hard rijden (20), niet bij zich hebben van het rijbewijs en rijden met een verlopen rijbewijs(7), niet handsfree bellen(5), rijden met gladde banden(1), rijden zonder geldig kentekenbewijs(1), voetganger geen voorrang geven bij VOP(1), roekeloos rijgedrag (1) en het gooien van afval op straat (1).


* MAN AANGEHOUDEN NA TIP OVER VUURWAPEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 32-jarige Rotterdammer is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Struisenburgstraat aangehouden. Even voor vier uur werd bij de politie gemeld dat de man, lopend op straat, passanten met een vuurwapen zou bedreigen. Direct gingen agenten naar de Struisenburgstraat waar zij een auto zagen wegrijden met daarin een man die aan het signalement voldeed. Met behulp van BTGV(BenaderingsTechniekGevaarlijkeVerdachten) werd de man uit de auto gehaald en aangehouden. Tijdens de fouillering is geen vuurwapen aangetroffen. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* INDRINKACTIE GEHOUDEN
Bij een schoolfeest van het Erasmiaans Gymnasium in discotheek Outland is vrijdagavond een zogenaamde indrinkcontrole gehouden. De actie werd in nauw overleg met de schoolleiding gehouden. De politie controleerde hiermee jongeren op alcohol. Doel van deze actie is het in beeld brengen van drinkgedrag onder jongeren voor en na het uitgaan. Daarnaast worden de jongeren bewust gemaakt van de schadelijke gevolgen van het (overmatig) gebruik van alcoholhoudende drank op jonge leeftijd.
638 jongeren werkten mee aan de blaastest. Van hen bleken twee jongens, een 15-jarige en een 17-jarige te veel alcohol gedronken te hebben al voordat het feest begon. Zij mochten het feest niet bezoeken en werden overgedragen aan hun gewaarschuwde ouders.


* DRIE AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - Drie Rotterdammers van 20,21 en 29 jaar oud zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor auto-inbraak.
Rond vijf uur is het drietal op de Spaarbankstraat aangehouden naar aanleiding van een tip dat er werd ingebroken in auto's. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor. De benadeelden doen in de loop van de dag aangifte.


* TOEZICHT IN WIJK BOSPOLDER
ROTTERDAM-WEST - Om de leefbaarheid in de wijk te vergroten en de (drugs)overlast terug te dringen hielden politieagenten vrijdagmiddag en -avond toezicht.
In totaal kregen 19 personen een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen, het drinken van alcohol op straat, gebuiken van drugs in het openbaar en wildplassen. Ook werd er preventief gefouilleerd. Hierbij werd niets strafbaars aangetroffen.


* BRAND IN BEDRIJFSPAND
DIRKSLAND - In een pand op het bedrijventerrein aan de Watertoren is vrijdagmorgen omstreeks half acht brand uitgebroken. Twee werknemers die het pand wilden betreden ontdekten de brand. Door de brandweer werd 'grote brand' gemaakt en de eenheden uit Sommelsdijk, Middelharnis, Dirksland en 2 voertuigen BW Zuid en een ladderwagen uit Spijkenisse kwamen om de brand te blussen. Omstreeks 10.00 uur kon het sein 'brandmeester' worden gegeven en werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de brand was ontstaan in de meterkast. Hiermee is brandstichting uitgesloten.


* VIER JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING

VLAARDINGEN - Vier Vlaardingse jongens (11,12,12,13), zijn zaterdagmiddag op heterdaad betrapt toen zij fikkie stookten op het Mendelssohnplein.
Het viertal had een doos in de brand gestoken en die onder een speelhuisje gezet. Door de politie werd het vuurtje geblust en is het viertal meegenomen naar het politiebureau. Daar hebben de jongens, in overleg met hun ouders c.q. verzorgers, een HALT- of STOP-proces-verbaal gekregen. Alle vier waren erg geschrokken en hadden spijt.


* VIER STRAATROVERS OP HETERDAAD DOOR BURGERS AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN- Drie Rotterdammers (15, 16 en 16), zijn samen met een 17-jarige jongen uit Wassenaar, in de nacht van zaterdag op zondag door zeer alerte burgers, op heterdaad aangehouden. Dit gebeurde rond twee uur op de Marnixlaan. Het viertal had kort ervoor een 17-jarige jongen uit Vlaardingen beroofd.
Het slachtoffer werd door het viertal tegen de grond getrapt en in zijn gezicht geslagen en geschopt waarna zij hem van zijn portemonnee beroofden. Het slachtoffer wist vervolgens de aandacht te trekken van twee jongens van 24 en 26 jaar oud die hem in een auto passeerden. Zij horen zijn verhaal, waarschuwen de politie en hielden de straatrovers aan.
Na onderzoek op het politiebureau bleek dat één van de 16-jarigen de portemonnee daadwerkelijk had weggenomen en deze tijdens zijn (korte) vlucht had weggegooid. De portemonnee wordt later aangetroffen.
Het geld uit de portemonnee, 20 euro, wordt tijdens de fouillering bij de andere 16-jarige aangetroffen en in beslag genomen. Het viertal is ingesloten.


* VIJF JONGENS AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN MET GRAAFMACHINE

BARENDRECHT - Vijf Barendrechtse jongens (17,17,18,18,en 19 oud) zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Petrus Camperstraat.
Rond tien over één werd gemeld dat terhoogte van de Dr. Schaepmanschool een aantal jongeren met een graafmachine reden. Toen de agenten aankwamen zagen zij de twee 17-jarige wegrennen, die even later werden aangehouden.
Na onderzoek bleek het grasveld op verschillende plekken zwaar beschadigd en was het slot van de graafmachine verwijderd. De overige drie jongens meldden zich even later waarna het vijftal is overgebracht naar het politiebureau. Van de minderjarige verdachten zijn de ouders c.q. verzorgers in kennis gesteld. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING
ZUIDWIJK - Een 23-jarige Rotterdammer is zaterdag rond zes uur op de Slinge aangehouden nadat hij zijn 20-jarige vriendin uit Rozenburg had bedreigd. Het tweetal had ruzie die zij uitvochten in de auto. Ter hoogte van het politiebureau Slinge trok de vrouw aan de handrem, waardoor de auto abrupt tot stilstand kwam. Dit trok de aandacht van enkele politieagenten die vervolgens naar de vrouw en de man toeliepen. De Rotterdammer reageerde heel fel en riep dat hij een pistool bij zich had, waarna hij direct werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich heftig en spuugde verschillende keren in het gezicht van de agenten. Hij is vervolgens geboeid en in gesloten voor nader verhoor. De vrouw gaf na verhoor aan geen aangifte tegen de man te willen doen. Hij krijgt wel een proces-verbaal voor bedreiging van de politieagenten en het plegen van verzet tijdens zijn aanhouding.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN; TWEE RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

DEN BOMMEL - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal (dodelijke) ongevallen als gevolg van te hoge snelheid te verkleinen, hielden agenten zaterdagmiddag een snelheidscontrole op de Lageweg.
Tussen één en vier uur zijn 18 bestuurders bekeurd waarvan 16 voor het overschrijden van de snelheid en twee voor het niet volgen van het
verplichte brom-/fietspad.
Twee rijbewijs, één van een motorrijder en één van een automobilist zijn ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 138 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.


* MAN AANGEHOUDEN NA FIKSE VECHTPARTIJ MET POLITIEAGENTEN

ROTTERDAM-CENTRUM - Een 23-jarige Rotterdammer is zaterdagavond rond tien uur op de Korte Lijnbaan aangehouden na een fikse vechtpartij met verschillende politieagenten en een politiehond. De man pleegde kort ervoor diverse vernielingen in een horecagelegenheid aan de Karel Doormanstraat. De eigenaar meldde dit, waarna politieagenten aan de hand van het signalement de man aantroffen op de hoek van de Korte Lijnbaan met de Lijnbaan. De agenten hielden de man aan, die zich direct heftig verzette waarna hij werd gepepperd. Toch zag de verdachte kans te ontsnappen en rende de McDonalds in en sprong achter de toonbank. In de zaak ontstond een fikse vechtpartij waarbij een politiehond werd ingezet. Na enige tijd kon de man, die vermoedelijk door een combinatie van medicijnen en drugs onberekenbaar was, worden ingerekend. Hij werd voor controle overgebracht naar het Erasmus MC, waarna hij is ingesloten op het politiebureau. Drie politieagenten raakten eveneens gewond tijdens de aanhouding. Ook zij zijn voor behandeling in het Erasmus MC geweest. Een 22-jarige medewerkster van het bedrijf raakte door het gehele incident vermoedelijk in een shock. Door personeel van de GGD is ook zij overgebracht naar het ziekenhuis.


* ZES JONGENS AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

ROTTERDAM-NOORD - Zes Rotterdamse jongens, in leeftijd variërend tussen de 16 en 20 jaar oud zijn zaterdagavond op de Vroesenlaan aangehouden voor openlijke geweldpleging.
Rond zeven uur meldde een 20- en een 16-jarige Rotterdammer dat zij op de Vroesenlaan door de jongens in elkaar waren geslagen en dat geprobeerd was om hun mobiele telefoon af te pakken. Gealarmeerde politieagenten zochten direct de omgeving af, waarna het zestal op de Gordelweg is aangehouden. Allen zijn ingesloten voor nader verhoor.


* EXEN VECHTEN; BEIDEN AANGEHOUDEN
OUDE-TONGE - Twee exen, een 48-jarige man en een 45-jarige vrouw zijn zaterdagavond aangehouden in een woning aan de Zonhof. De man drong rond zes uur de woning van de vrouw binnen en bedreigde haar met een mes. De vrouw wist het mes van de man af te pakken, pakte vervolgens een koekenpan van het fornuis en sloeg de man op zijn hoofd. In haar hand had zij echter nog het mes waarmee zij de man vervolgens in zijn arm stak. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Dirksland. Beiden zijn in verzekering gesteld.