Gemeente Overbetuwe


Plaatsing eerste 10 AEDâs

---

Gemeente Overbetuwe zet zich in om meer AEDâs (Automatische Externe Defibrillator) in de gemeente beschikbaar te hebben. Het college heeft toegezegd 22 AEDâs voor het project aan te schaffen. Dit houdt in dat voor deze 22 AEDâs een geschikte plek gezocht moet worden. Ook moeten er per opgehangen AED 12 opgeleide, in de buurt wonende of werkende, vrijwilligers beschikbaar zijn.

De gemeente werkt in dit project samen met Stichting Kloppend hart voor Lingewaard. Er is een aparte commissie voor Overbetuwe opgericht met daarin vertegenwoordigers van de Dorpsraden en Wijkplatforms, EHBO-verenigingen en een gemeenteambtenaar. Deze commissie bepaalt de uitvoering van het project en dus de plaatsing van deze 22 AEDâs. In de commissievergadering van 18 maart is de aftrap gegegeven voor de start van de plaatsing van de eerste 10 AEDâs en het organiseren van de bijbehorende opleidingen door de EHBO verenigingen.

De dorpsraden van de kernen waar deze eerste 10 geplaatst gaan worden, worden benaderd om de commissie te ondersteunen bij de plaatsing en het zoeken van vrijwilligers voor de opleiding. De dorpen waar de eerste 10 AEDâs van de gemeente opgehangen worden zijn: Oosterhout, Heteren, Zetten, Randwijk, Elst, Driel, Hemmen en Herveld.

Bent u geïnteresseerd in het volgen van een AED-opleiding of hebt u al een reanimatie- en AED-training gevolgd en wilt u graag aan het project meewerken? Dan kunt u uw interesse bij uw dorpsraad/wijkplatform of via info@kloppendhartvoorlingewaard.nl kenbaar maken.

Vanaf half april verandert de naam van âStichting Kloppend Hart voor Lingewaardâ in âStichting Kloppend Hart voor Lingewaard en Overbetuweâ.