Politie Hollands Midden

Datum: 7 april 2009

Katwijk Voor diefstal bromfiets aangehouden De politie heeft dinsdag 7 april rond 03.50 uur een 16 jarige jongen uit Valkenburg aangehouden. Een getuige had gezien dat hij rond 03.50 uur een bromfiets in een karretje laadde en er mee wegliep. Agenten troffen de jongen bij garageboxen aan de Asterstraat aan. Hij werd aangehouden en is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De bromfiets heeft de politie in beslag genomen. Vandaag volgt onderzoek wie daarvan de eigenaar is.

Sassenheim Vreemde pakjesbezorger De politie is op zoek naar een man die als pakjesbezorger zich vreemd gedroeg en mogelijk andere bedoelingen had. De man stond maandag 30 maart rond 15.00 uur voor de deur van een woning aan de Westerstraat. Hij had een pakje voor de buurwoning. Omdat daar niemand thuis was vroeg hij of de 82 jarige bewoonster het pakje voor haar in ontvangst wilde nemen. Zij hoefde alleen maar voor ontvangst te tekenen. Om dat te doen liep de vrouw naar de woonkamer en zag daar dat de man haar gevolgd was. Plotseling draaide hij zich om en rende het huis uit. Mogelijk schrok hij bij binnenkomst toen hij zag dat dat de vrouw niet alleen was maar visite had. Uiteindelijk bleek de 81 jarige buurvrouw geen pakketje te verwachten.

De politie waarschuwt mensen om niet te goed gelovig te zijn. Laat mensen altijd buiten wachten en doe de deur dicht. Bel zonodig 112 als het niet vertrouwd wordt en neem het signalement van het persoon goed op.

Schoonhoven / Lekkerkerk Aanhoudingen voor winkeldiefstal De politie Krimpenerwaard heeft maandag 6 april een man en een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Rond 10.45 uur betaalde een 45 jarige man uit Tilburg een pak Senseo koffie niet bij een supermarkt aan de Kerkweg in Lekkerkerk. Naar eigen zeggen per ongeluk. Rond 14.00 uur betrapte een filiaalchef van een kledingwinkel aan de Lopikerstraat in Schoonhoven een 17 jarige vrouw uit Goudriaan op het stelen van enkele kledingstukken. Beide zijn als verdachten verhoord en kregen een proces-verbaal.

De politie had het gevoel dat het aangifte bereidheid van winkeliers bij winkeldiefstallen terugliep en bezocht ze met de oproep om bij winkeldiefstal altijd aangifte te doen. De politie sluit niet uit dat deze meldingen een gevolg zijn van die oproep.

--------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------

Noot voor de redactie /