Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 07-04-2009

Poging inbraak woning;oproep getuige(n)

TULL EN t WAAL Dat het nemen van maatregelen om een inbraak in je woning te voorkomen effect heeft, ondervonden de bewoners van een woning aan de Strijpweg in Tull en t Waal donderdag 2 april.

Er werd een bovenlicht aan de achterzijde van de vrijstaande woning door een onbekend gebleven persoon opengebroken. Er was echter op het kozijn achter dit bovenlicht een barrièrestang (metalen staaf) aangebracht, waardoor inklimmen niet mogelijk was omdat de doorgang te nauw bleek. De poging tot inbraak vond op klaarlichte dag plaats en in een vrij kort tijdsbestek, namelijk tussen 11.30 en 15.00 uur.

De politie wil graag met personen spreken die informatie hebben over deze poging tot inbraak of iets verdachts hebben gezien op de Strijpweg. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie, district Lekstroom, telefoon 0900-8844. U kunt ook uw informatie anoniem doorgeven op telefoonnummer 0800-7000. Kijk voor meer preventiemaatregelen op www.politiekeurmerk.nl.

Bedreiging

NIEUWEGEIN Twee mannen kregen het op maandagavond 6 april met elkaar aan de stok omdat één er wat van zei dat de ander zijn hond niet had aangelijnd.

Rond 19.15 uur bevond een 28-jarige man uit Nieuwegein zich op een terrein aan de Galecopperzoom. Hij zag dat daar een man met een onaangelijnde hond liep en zei daar wat van. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de man met de hond de Nieuwegeiner verbaal met mishandeling en de dood bedreigde en zei hem wel op te wachten. De man met de hond liep weg en ging verderop in een auto zitten.

De Nieuwegeiner belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Maarssen, op de Galecopperzoom aan. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging met zware mishandeling en met de dood. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.