Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Verdachte overval Nijkerk meldt zich

Publicatiedatum: 7-4-2009 10:07:06

NIJKERK/BARNEVELD - De politie heeft maandagavond 6 april een twintigjarige man uit Nijkerk aangehouden als verdachte van de overval op een winkel in Nijkerk. De man verscheen rond kwart voor elf aan het politiebureau in Barneveld en verklaarde dat hij de overval had gepleegd.

Maandagmiddag rond kwart voor vier werd een winkel aan de Oosterstraat in Nijkerk overvallen door een gewapende man. Onder dreiging met een mes had hij geld weten buit te maken waarna hij te voet vluchtte richting centrum van Nijkerk. In de loop van de avond meldde de Nijkerker zich vrijwillig bij de politie. Hij had verklaard spijt te hebben waarop hij had besloten zich aan te geven. De man is voor nader onderzoek ingesloten.
(09-046658)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf jongeren opgepakt na openlijk geweld in Doorwerth
Publicatiedatum: 7-4-2009 10:06:04

DOORWERTH - In een horecazaak in Doorwerth heeft de politie in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 april vijf jongeren opgepakt wegens onder meer openlijk geweld, vernieling en diefstal. De vijf, variërend in leeftijd van achttien tot en met twintig jaar en afkomstig uit Brabant en Limburg, zouden even na middernacht in de zaak met bierglazen hebben gegooid en zelf zonder toestemming bier hebben getapt. Ook zou een medewerkster zijn beledigd en weigerde men te vertrekken nadat hen dit gesommeerd was. Personeel van de zaak riep de hulp in van de politie, die de vijf nog in de zaak aantrof. De vijf moesten mee naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. Door de zaak is aangifte gedaan.
(09-046905)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie neemt luchtdrukpistool in beslag

Publicatiedatum: 7-4-2009 10:05:19

WAGENINGEN - De politie in Wageningen heeft maandagmiddag op de Niemeijerstraat een luchtdrukpistool in beslag genomen van een negentienjarige jongen uit die stad. Agenten stelden een onderzoek in na een melding dat er op straat op diverse voorwerpen zou worden geschoten met een luchtdrukwapen. Daarbij troffen de agenten de negentienjarige Wageninger aan die het wapen bij zich bleek te hebben. In de straat bleek een verkeersbord te zijn vernield doordat er kennelijk op geschoten was.
(09-046725)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Oosterbeker (85) rijdt schade met brommobiel

Publicatiedatum: 7-4-2009 10:04:49

OOSTERBEEK - Een 85-jarige Oosterbeker heeft maandagnamiddag 6 april op het Raadhuisplein in zijn woon plaats schade gereden met zijn brommobiel. De man wilde rond half vijf naar eigen zeggen met zijn brommobiel achteruit een parkeervak uit rijden. Door nog onbekende oorzaak remde de man niet en reed over een muurtje bij een gebouw, waarna zijn voertuig een meter omlaag viel en op een glasbak en afvalton terecht kwam. De Oosterbeker kwam met de schrik vrij. De politie heeft het bromfietscertificaat van de man ingenomen en overweegt een onderzoek naar de rijvaardigheid van de Oosterbeker te gelasten. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (09-046723)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053