Politie Groningen

Dinsdag 7 april 2009

Provincie Groningen, 07-04-2009

Musselkanaal: fietsster licht gewond bij aanrijding

Een 86-jarige vrouw uit Musselkanaal is maandagmiddag op de kruising Sluisstraat met de Verbindingsweg licht gewond geraakt. Een 50-jarige automobilist, ook uit Musselkanaal, reed met geringe snelheid de Sluisstraat op. Hij zag daarbij de bejaarde fietsster over het hoofd. Zij kwam hierdoor ten val. De vrouw kon na behandeling in de ambulance zelfstandig naar huis. Zij bleek alleen schrammen aan de aanrijding te hebben overgehouden. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietser en scooter botsen

Een 16-jarige fietser uit Noordwolde is maandagochtend op de Groningerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Noordwolder wilde op zijn fiets enkele andere fietsers inhalen. Hij kwam bij deze inhaalmanoeuvre te ver op het andere gedeelte van het fietspad. De jongen botste vervolgens tegen de scooter van een 28-jarige man uit Bedum. Door deze aanrijding raakte de 16-jarige gewond aan zijn hoofd. Hij werd door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De Bedumer klaagde over een pijnlijke knie en elleboog. Politieagenten hebben hem naar huis gebracht. De fiets van de jongen werd op het politiebureau gestald.

Groningen: dwarse dronken man aangehouden

De politie heeft maandagavond op de Noorderhaven in Groningen een 54-jarige man uit Oldehove aangehouden voor openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen de man op straat lopen, terwijl hij een geopend bierblikje bij zich had. Daarnaast schreeuwde de man zonder enige reden naar voorbijgangers. De man bleek onder invloed van alcohol en hij had vermoedelijk ook medicijnen ingenomen. Toen de agenten hem aanspraken, beledigde hij ook de dienders. De verdachte werd vervolgens aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. De Oldehover wordt vandaag gehoord.

Appingedam: krakersduo op heterdaad betrapt

De politie heeft maandagnacht bij een pand aan de Gerrit Raapstraat twee mannen in de leeftijd van 19 en 23 jaar, beiden uit delfzijl, aangehouden voor inbraak. Politieagenten reageerden op een melding dat in het voormalige antiekzaakje werd ingebroken. Beiden mannen werden in de buurt van het pand op heterdaad ingerekend. De oudste van de twee probeerde te ontkomen door over een schutting van een woning aan de Stedeveldlaan te klimmen. Agenten wisten hem vast te pakken. Tijdens de aanhouding sneuvelde een ruitje in de schutting, omdat de 23-jarige de ruit inschopte. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex. De mannen wilden volgens eigen zeggen het leegstaande pand kraken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hoogezand-Sappemeer: Litouwer fietst op snelweg

De politie heeft maandagavond een 22-jarige man uit Litouwen van de snelweg geplukt. De man fietste zonder verlichting op de vluchtstrook van de snelweg. Hij was volgens eigen zeggen onderweg naar zijn geboorteland. De fietser mocht na een goed gesprek zijn gang naar het Oosten via een andere weg vervolgen.

Uithuizermeeden: man aangehouden na bedreiging

De politie heeft maandagavond op het Johan van Veenplein een 36-jarige man uit Uithuizermeeden aangehouden. De man had op het plein woorden gekregen met een 18-jarige plaatsgenote. Omdat de vrouw zich bedreigd voelde, werd de politie gewaarschuwd. De verdachte wilde niets van de agenten weten. Hij maakte dit in woord en gebaar duidelijk. De dienders hielden hem aan, maar stuitte dit op verzet. Zo bedreigde hij de politiemensen verbaal met de dood. De agenten wisten de man na een worsteling in de boeien te slaan. Hij werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord.