Gemeente Binnenmaas

Straatnamen Oosteinde Heinenoord

De gemeente Binnenmaas wil de eerste toekomstige bewoners van het woningbouwplan Oosteinde in Heinenoord betrekken bij de keuze voor de naamgeving van de zeven nieuwe straten die het bouwplan na voltooiing telt. Ook de leden van de klankbordgroep van omwonenden en de leerlingen van de hoogste klassen van beide basisscholen in Heinenoord mogen hun voorkeur voor een naam uitspreken.

Samen met een vertegenwoordiging van het Streekmuseum Hoeksche Waard en één van de omwonenden van het plan Oosteinde is een thema voor de straatnamen bepaald. Het thema is geworden mensen van betekenis voor het dorp Heinenoord. Binnen dit thema heeft het streekmuseum een lijst met mogelijke personen aangeleverd uit verschillende tijdvakken. Er zijn in totaal 23 mannen en vrouwen op de lijst terecht gekomen, verdeeld in de categorieën historische persoonlijkheden, personen uit de periode 1800-1900, de periode 1900-1950 en van 1950 tot heden. De keuze kan vallen op de Schout Iman Dronckertstraat, vernoemd naar de schout van Goidschalxoord die leefde van 1604 tot 1670. Maar ook de Opper van Treurenstraat, vernoemd naar de bij veel Heinenoorders welbekende opperwachtmeester bij de rijkspolitie en wijkagent (1920-1980), is een mogelijkheid.

De bouwlocatie is gelegen ten noorden van het Oosteinde en ten westen van de Molenweg in de bebouwde kom van Heinenoord. Het project bestaat uit in totaal 146 woningen. De bouw zal in drie fases plaatsvinden en ongeveer drie jaar in beslag nemen. In de eerste fase van het nieuwbouwplan Oosteinde worden 52 woningen gebouwd. De officiële eerste paal voor dit deel van het plan is eind maart geslagen.